2022 • Dag 14 • 15. april • Nord-Kaukasus

Hver morgen står solen opp over de majestetiske fjellene i Nord-Kaukasus. Den skinner på de nærmere 7 millioner menneskene bosatt i Russland mellom Svartehavet og Det kaspiske hav. De er blant verdens minst nådde folkegrupper. Her snakkes det over 45 språk, som gjør det til et av verdens mest språklig komplekse områder. Veldig få bibeloversettelser er tilgjengelig på disse språkene.

Menneskene i dette området er først og fremst lojale mot klanen sin. De har en dyp mistro til fremmede og folk utenfra. Men om denne mistroen blir overvunnet, kan et kunakh-vennskap utvikles – et sterkt felles bånd av vennskap, lojalitet og beskyttelse.

Yura kom til tro på Jesus i et av landene i Sentral-Asia. Hans forfedre hadde blitt sendt dit i eksil i 1944. Han flyttet tilbake til sine hjemtrakter i Nord-Kaukasus for å fortelle folket om Jesus. Han har nå bodd der i 30 år og er fortsatt den eneste kjente troende blant sitt folk.

I mange år har Yura bedt om åpne dører og slike gode kunakh-vennskap.

Et område han er spesielt glad i, er bebodd av «ørnefolket». For å komme dit, må han søke om tillatelse 90 dager i forveien. Han må kjøre timevis opp i fjellene og passere flere kontrollposter. Først når han er framme, får han vite om han har fått tillatelse til å besøke området. Andre regioner er litt enklere å komme til, men også disse krever kunakh-vennskap for å komme inn.

Terrenget, språkmangfoldet og kulturforskjeller alle gjør Nord-Kaukasus til et av de områdene på dette kontinentet som sist får ta imot evangeliet.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at troende må møte åpne dører slik at de kan nå disse vanskelig tilgjengelige folkene. (Åp 3,8)
  • Be velsignelse over folkegruppene i Nord-Kaukasus, for fred og at de må få kjenne Gud. (2 Pet 1,2)
  • Be om at disse folkegruppene må få høre Guds ord på sitt eget språk. (Apg 2,4-6)
Del med andre ...