Dag 29 • 7. april • Afarene i Etiopia

Afar-folket bor for det meste i Øst-Afrika – i Etiopia, Djibouti og Eritrea. Nesten alle er muslimer, det er mindre enn 0,5 % kjente Jesus-troende blant folket. Med en befolkning på bare 2 millioner er de en liten folkegruppe, men de har eksistert i århundrer. De hevder å være etterkommere av Ham, sønnen til Noah. Afarene har vært kjent som muslimer siden de tidligste skildringer om folket, selv om det er spor av deres eldgamle åndelige tro i deres skikker, slik som bruken av amuletter, spådom og folkemagi.

Flertallet av afarene – rundt 1,5 millioner – bor i Etiopia. De fleste av dem lever et nomadisk liv og jobber som gjetere, mens andre jobber i saltgruvene i Danakil-depresjonen – et unikt lavtliggende område i det tørre landskapet hvor de har overlevd varme og tørke i generasjoner.

Det er mange ting som hindrer afar-folket fra å få høre evangeliet. Deres nomadiske livsstil, en sterk kulturell identitet formet rundt islam og sosialt press for å forbli trofast mot stammetroen gjør det svært utfordrende å formidle budskapet om Jesus. Ettersom tørke og hungersnød tvinger mange til å dra langt bort til urbane områder for arbeid, kan de ha flere muligheter til å møte en kristen, men det er fortsatt usannsynlig.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at afarene skal ha drømmer og visjoner om Jesus som får dem til å søke ham.
  • Be om at kristne i Etiopia vil finne kreative måter å dele evangeliet med afarene på.
  • Be Herren om å velsigne afar-folket og gjør det mulig for dem å oppleve hans store kjærlighet til dem.

Dersom en av dere eier hundre sauer og mister én av dem, lar han ikke da de nittini være igjen ute i ødemarken og leter etter den som er kommet bort, til han finner den?

Lukas 15,4

Foto: Ji-Elle (CC BY-SA 3.0)

Del med andre ...