Dag 20 • 29. mars • Iranere i Europa

Mahmoud er en iransk flyktning i Europa. Han besøkte en menighet regelmessig i håp om at de ville støtte ham i asylsøknaden. I menigheten lærte han hvordan de kristne tilber Gud og deres forskjellige måter å faste på. Mahmoud drakk mye alkohol og ble inspirert til å faste fra alkohol i 40 dager. På den 39. dag ga han etter for fristelsen og kjøpte ei flaske brennevin. Med sin første slurk ropte han til Herren: «Jesus hvis du virkelig eksisterer, hjelp meg å fortsette fasten!»

Mahmoud sin familie og venner var vitner til forvandlingen da Jesus satte ham fri fra avhengigheten. Hans vitnesbyrd og forvandlede liv ble til inspirasjon for andre.

De siste årene har et økende antall iranere søkt asyl i Europa på grunn av sosial urettferdighet, av politiske grunner eller fordi de er forfulgt for sin tro. De begir seg ut på reisen til Europa fordi de håper på å komme seg i sikkerhet, ønsker et hjem, et trygt sted å være, frihet og bedre framtidsutsikter. I tillegg er det mange Iranere som oppriktig søker sannhet, håp og et åndelig hjem.

Kan Jesus være svaret på deres søken? Opp gjennom historien har han vist medlidenhet og møtt folk der hvor de strever mest. Også i Europa i dag åpenbarer Jesus seg for iranere og andre som leter etter et skjulested. Han rekker dem en hånd der hvor lidelsen er størst og gir trøst, helbredelse, frihet, frelse og håp.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at Gud må bruke utfordringene iranere møter i Europa til å dra dem nærmer seg selv.
  • Må iranske muslimer få et møte med Jesus når de søker hjelp. Må de finne et skjulested og trøst hos Ham.
  • Må kristne i Europa åpne sine hjerter for iranere og gi omsorg, felleskap og trygghet.

Derfor er dere ikke lenger fremmede og utlendinger. Nei, dere er de helliges medborgere og Guds familie.

Efeserbrevet 2,19

Foto: Adam Jones (CC BY 2.0)

Del med andre ...