2023 • Dag 28 • 18. april • Al Massira

Med gledestårer i øynene omfavner Mousa den unge flyktningen som har blitt som en sønn for ham, idet han reiser seg opp dryppende våt fra dåpsbassenget. I ring rundt dem står unge menn med armene rundt hverandres skuldre mens de feirer begivenheten.

Mousa tenker tilbake på sin egen historie. Han vokste opp i en arabisk, muslimsk familie i Midtøsten. Mousa hadde alltid trodd på én Gud, men ikke at Gud var interessert i å bli kjent med ham personlig. Etter at han flyttet til Asia for å arbeide og senere reiste videre til Europa, møtte han vennlige kristne som hjalp ham med å finne seg til rette i byen og i tillegg inviterte ham til å bli med i en Al Massira-gruppe.

Al Massira er et kurs på 13 samlinger basert på filmer. Kurset finnes nå på 35 språk og blir brukt over hele verden. Det følger historien til profetene i Bibelen fra Adam og Noa til Jesus og hans frelsesbudskap. Mousa kunne nesten ikke tro diskusjonene de hadde hver uke.

Det var etter historien om profeten David at Mousa bestemte seg for å gi livet sitt til Jesus og han ble døpt sammen med ti andre med arabisk og persisk bakgrunn. Det ble starten på en utrolig historie om gjenoppbygging og forsoning, inkludert en helbredelse fra depresjon. Mousa ble også lært opp til å bli en leder, er nå misjonspastor, og lærer andre å bringe evangeliet videre til alle nasjoner. Han fortsetter å vokse i beundring og tilbedelse av Jesus.

Inspirasjon til bønn

  • Be for de nye kristne flyktningene. Må de få vokse i troen og kjenne at de virkelig er sønner og døtre av Gud.
  • Be at kristne må bli tryggere i å bruke Al Massira-ressurser for å vitne for naboer.
  • Be for troende som Mousa. Må de få vokse som ledere og finne sine plasser i Guds rike på jord.

Må håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan bli rike på håp ved Den hellige ånds kraft.

Romerbrevet 15,13
Del med andre ...