2023 • Dag 24 • 14. april • Aserbajdsjan

«Jeg delte vårt første innlegg på sosiale medier med våre partnere i Aserbajdsjan. Dette inspirerte dem til å lage lignende videoer, hvor de modig proklamerte at de ville følge Jesus,» skrev Frank, en kristen arbeider i Aserbajdsjan,i starten av 2021.

Aserbajdsjaner en del av Kaukasus og grenser til Iran, Armenia, Georgia, Russland, Tyrkia og Det kaspiske hav. 97 prosent av befolkningen er muslimer, men de fleste er nominelle.

Frank er en begavet evangelist. I en periode var det ikke mulig for ham å reise til Aserbajdsjan, så han arbeidet fra sitt bosted i Vesten. Sosiale medier gjorde det mulig for Frank å få naturlige møtepunkter med muslimer på nett, og han laget videoer og andre ting på aserbajdsjansk.

I løpet av ni måneder hadde flere hundre tusen mennesker sett innleggene. Frank forteller: «Hundrevis har mottatt Det nye testamentet på aserbajdsjansk, og flere titalls mennesker har blitt koblet på oppfølgingsgrupper. Medarbeidere deler ut Bibler og ber for folk …».

En trosbror fra Aserbajdsjan fortalte oss at det hver uke kommer nye folk til hans husgruppe. En annen fortalte at han jevnlig blir oppringt av folk som ønsker Det nye testamentet til sine venner. Vi klarer ikke å holde tritt med interessen.

Frank har også fått henvendelser fra folk i den autonome aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan, et område som har hatt svært liten kontakt med evangeliet.

Inspirasjon til bønn

  • Be om flere muligheter til å dele Guds kjærlighet med muslimer i Aserbajdsjan.
  • Be for de kristne i Aserbajdsjan, at de må bli disippelgjort, vokse i troen og plante flere kirker, også i nabolandene.
  • Be om at muslimene i Aserbajdsjan får tilgang på evangeliske medier.

Hvor vakre de er der de løper over fjellene, føttene til den som bringer bud, forkynner fred, bringer godt budskap, forkynner frelse …

Jesaja 52,7

Foto: Yasser Alaa Mobarak/Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Del med andre ...