2022 • Dag 27 • 28. april • Kraftnatten

Laylat-al-Qadr, kjent som «Kraftnatten» eller «Skjebnenatten», er en av de helligste nettene i den islamske kalenderen. Den finner sted i løpet av de ti siste dagene av Ramadan og markerer natten da Koranen ble åpenbart for profeten Muhammed. Muslimer tror dette er natten da Gud viser sin barmhjertighet mot sitt skaperverk og natten da kommende års skjebne blir bestemt.

Overgitte muslimer bruker natten til å be om tilgivelse for sine synder, sitere Koranen og fremsi spesielle bønner. De tror at bønner og tilbedelse denne natten har mangedobbelt virkning. Mange muslimer velger å trekke seg tilbake (i’tikaf) de ti siste dagene av Ramadan, slik at de kan fokusere på bønn og tilbedelse og unngå jordiske saker. Det er en tid for å reflektere, tilbe, studere Koranen og søke nærhet med Gud – ting som forhåpentligvis kan fortsette som gode vaner. De ber også om velsignelse for det kommende år.

I’tikaf foregår ofte i moskeen, men i fjor var mange alene hjemme på grunn covid-19 restriksjoner. Det er også et fokus utad i denne tiden, siden gode gjerninger utført i Laylat-al-Qadr regnes som jevngode med tusen måneder med gode gjerninger.  Så det blir mange gaver til islamske veldedighetsorganisasjoner og andre gode tiltak i løpet av denne tiden.

Inspirasjon til bønn

  • Be at muslimer på mirakuløst vis får møte Jesus mens de ber i løpet av Layat-al-Qadr. (Joh 20,30-31)
  • Be at muslimer får åpenbaring om tilgivelsen gjennom Jesus. (Tit 3,5)
  • Be at muslimer får åpenbaring om «himmellysenes Far» som gir «all god gave og all fullkommen gave». (Jak 1,17)
Del med andre ...