2022 • Dag 22 • 23. april • Flyktninger fra Den blå Nilen

Fatima skyndte seg inn i den lille jordhytten sin og pakket med seg noen få eiendeler. Rykter om konflikter i nærheten satte hele flyktningeleiren i panikk, og hun var klar til å flykte med barna. Familien hennes var godt kjent med konflikter.

Fatima var tidlig i tenårene da hun og familien først flyktet fra hjemstedet, delstaten Den blå Nilen i Sudan, for over ti år siden. På den tiden forsto hun ikke krigens alvor, og flyturen med familien var et eventyr. Nå er hun selv mor til små barn og vet bedre.

Fatima er fra en understamme av burun, en av mange stammer og understammer som utgjør de over 130 000 flyktningene som nå lever i et avsidesliggende område av det krigsherjede Sør-Sudan. De er avhengige av tildelte rasjoner fra FN. Hver dag er en kamp, spesielt siden pandemien har redusert hjelpen fra andre land. Fatima bruker daglig flere timer på å samle ved, og det er vanskelig for henne å holde barna friske.

Delstaten Den blå Nilen har vært utilgjengelig for utenforstående i mange år, så det har blitt gjort lite kartlegging av de ulike stammene som bor i dette området. Selv om flyktningenes nåværende bosted også er utilgjengelig, lever de nå i et land hvor de fritt kan høre evangeliet.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at Gud må helbrede flyktningene som er preget etter år med konflikt. Be om at de må kjenne kraft og kjærlighet fra Jesus i deres daglige strev, og at de må finne ekte håp for livet og evigheten. (Sal 103,2-4)
  • Be om fred i Den blå Nilen i Sudan, slik at flyktningene kan returnere til hjemlandet sitt. (Jes 35,10)
  • Be om at Guds rike må vokse blant alle disse stammene, og be om at det må bli dannet fellesskap av troende, som kan fortsette å vokse i deres eget hjemland. (1 Pet 2,9)
Del med andre ...