2022 • Dag 20 • 21. april • Kanuri-manga-folket i Niger

Det bor rett under 700 000 av kanuri-manga-folket øst i Niger og langt nordøst i Nigeria. De er en undergruppe av den større kanuri-stammen, og før koloniseringen var de et mektig imperium. Mesteparten av dem er bønder. De dyrker korn i et krevende klima. De har også sauer og geiter, og i tillegg hester, som er et statussymbol hos dem. Kanuri-manga-folket er sunnimuslimer, og det er ingen kristne i folkegruppen, så langt man kjenner til.  

Kanuri-manga-folket liker å bruke enkle ordtak for å formidle viktig livsvisdom, som for eksempel:

«På tålmodighetens bunn finner du himmelen.»

«Du elsker ikke en annen hvis du ikke er villig til å godta hva som helst fra ham.»

«Den som ikke vet veien, holder tilbake selv den som kjenner den.»

I dag har kanuri-manga-folket store fysiske og åndelige behov. Klimaet skaper hungersnød hvert år. Den lokale terroristgruppen, Boko Haram, har rekruttert noen. Andre har de drept, med det resultat at mange har måttet flykte til flyktningleirer. Det minner oss om et annet kanuri-ordtak,

«Når du ser en rotte flykte inn i en brann, er det fordi det var varmere der den kom fra.»

Inspirasjon til bønn

  • Be om velsignelse for kanuri-manga-folket, at Guds rike må nå inn til dem og velsigne dem i ånd, sjel og legeme. Be om regn og en slutt på hungersnød og fattigdom. (Matt 5,44-45)
  • Be at volden må ta slutt og at Gud må bringe fred og overflod. Be om forsoning blant folk som bor i regionen. Be om at alle flyktninger må være trygge og i stand til å vende tilbake til og bygge opp igjen samfunnet de flyktet fra. (Ordsp 30,5)
  • Be at flere kristne modig deler troen sin, og for en enda større innsats med å spre Evangeliet i dette området. (Sal 27,14)
Del med andre ...