2022 • Dag 11 • 12. april • Nord-jemenitter i Jemen

Unådde og uberørte

Det er vanskelig å forestille seg et folk som lider mer nød enn nord-jemenittene. Folket teller 13 millioner i Jemen, snakker sana-arabisk og er sjiamuslimer. De er en av verdens største folkegrupper uten kristne eller kristent arbeid rettet mot seg.

Kristentroen kom til Jemen på 300-tallet, men flere århundrer senere var islam godt etablert. På listen over «uberørte» muslimske folkegrupper (uten noe kristent disippelgjørende arbeid) finnes flere grupper i Jemen. Det er nord-jemenittene som er den største gruppen.

Regionen har vært rammet av konflikt helt siden den arabiske våren i 2011. Jemen var allerede ett av verdens fattigste land, men økonomien er helt ødelagt etter ti år med krig. Fattigdom er alt folk kjenner til og underernæring er utbredt. Flere millioner er blitt avhengig av bistand, men landene som har hjulpet tidligere er nå mer opptatt av økonomiske utfordringer på hjemmefronten grunnet covid-19.

Den vedvarende konflikten bryter stadig forsyningslinjene for mat og drivstoff. Folket er avhengig av matimport, men har ikke råd til importvarer eller medisinske utgifter i kampen mot underernæring. Det er en ond sirkel! Uten at konflikten opphører, er det lite håp om forbedring i sikte. Situasjonen beskrives som verdens verste humanitære krise.

Inspirasjon til bønn

  • Be for nord-jemenittiske kvinner, som har mange begrensninger i deres kultur. Arrangerte ekteskap og kjønnssegregering gir kvinner få muligheter. De giftes bort og får barn i ung alder. Men hva gjør en mor i møte med underernæring, sykdom og et svært begrenset helsetilbud? (4 Mos 6,24-26)
  • Be om fred i Jemen, at konflikten kan ta slutt så landet kan gjenoppbygges. (Rom 12,18-19)
  • Be Gud om å åpne veien for at evangeliet kan forkynnes i Nord-Jemen. (Jes 65,1)
Del med andre ...