2019 – Dag 26 (31. mai) – Kraftnatten

Laylat’l-Qadr, kjent som «Kraftnatten» eller «Skjebnenatten» er den 27. natten av Ramadan. Etter månekalenderen, begynner denne spesielle dagen ved solnedgang den 26. dagen og kan feires på forskjellige tider i ulike tidssoner.

Denne natten markerer natten da de første versene av Koranen skal ha blitt åpenbart for profeten Muhammed. Hvilke av nettene i Ramadan som er den riktige natten, er et spørsmål som inngående blir diskutert blant islamske lærde. De går ut fra at den skal være en oddetallsdag en av de ti siste dagene av Ramadan. Fordi natten regnes som så spesiell at en skal helst ikke gå glipp av den, vil noen muslimer gjør i’tikaf. Det betyr at de forblir i moskeen de siste ti dagene av Ramadan for å be og resitere Koranen og gjøre andre åndelige forpliktelser, som å gi almisser.

Hvorfor er denne natten så spesiell? En tror at tilbedelseshandlinger denne natten teller mer enn tusen måneder med de samme handlinger ellers. Synder blir mer sannsynlig tilgitt denne natten, og belønningene for gode gjerninger forventes å være betydelig større.

Noen muslimer tror at Gud bestemmer de troendes skjebne på «Skjebnenatten». Alt som skjer med deg og din familie i det kommende året blir bestemt denne natten. Dette er en motivasjon til å gjøre en ekstra innsats i tilbedelse og påkallelse.

INSPIRASJON TIL BØNN:

  • Muslimer søker Gud mer inderlig denne natten enn ellers i året. Be om at Jesus vil åpenbare seg gjennom drømmer og visjoner.
  • Hva tror du at muslimer ber Gud om på Skjebnenatten? Hva vil du bedt om? Bli inspirert av Matt 7,7-12.
  • Jesus lærte oss hvordan vi skal be i Matt 6,9-13. La oss som er med på denne bønneaksjonen rundt om i verden sammen be om at Guds rike må komme.

toppfoto: Behzad Alipour

Del med andre ...