2019 – Årets tema: Gjestfrihet

Merk: Bønneaksjonen starter 6. mai. Dette er en av flere artikler i opptrappingen.

Gjestfrihet blant verdens muslimer

Gjestfrihet er viktig, ja nesten en sentral del av islamsk kultur. Det å tilby vennlighet og generøsitet til gjester betraktes som en plikt til Gud. Derfor tenker mange muslimer at det å hedre og ønske gjester velkommen er ensbetydende med å ønske Gud velkommen.

Gjestfrihet uttrykkes på ulike måter i ulike kulturer, men over hele den muslimske verden praktiseres gjestfrihet med stor generøsitet og selvoppofrelse. Uansett hvor lite en måtte eie er det en æressak å dele med ens gjester.

Vi inviterte våre bidragsytere til å fortelle oss hva gjestfrihet innebærer i de muslimske folkegruppene de lever blant. Mat spiller naturligvis en avgjørende rolle, og vi advarer allerede deg som leser om at noen av disse historiene kan komme til å gjøre deg sulten! Selv i løpet av fastemåneden Ramadan, når fasting er i fokus, er de festmåltidene som finner sted etter solnedgang hver dag overdådige og delt med mange.

Gjestfrihet bringer folk sammen. Den inviterer oss til å samtale med hverandre og vokse i åndelig forståelse både som enkeltmennesker og i fellesskap med hverandre. Vi håper du vil nyte disse beskrivelsene av gjestfrihet i ulike muslimske kulturer og bli inspirert til å be på en måte som gjenspeiler deres generøse gjestfrihet.

«Men det sier jeg: Den som sår sparsomt, skal høste sparsomt, og den som sår med velsignelse, skal høste med velsignelse.»
– 2 Korinterbrev 9,6

Del med andre ...