Spørsmål og svar

Merk: Bønneaksjonen starter i morgen, 6. mai. Ramadan begynner allerede i kveld.

Spørsmål og svar om 30 dagers bønn for verdens muslimer

Hvordan begynte bønneaksjonen?

En gruppe misjonsledere var samlet i Midtøsten. Mens de ba ble de overbevist om viktigheten av å be mer bevisst for verdens muslimer og å finne praktiske uttrykk for Guds kjærlighet til dem. Denne bønneaksjonen for verdens muslimer kom som en respons til denne overbevisning.La Den hellige ånd utfordre og lede deg i lys av artiklene

La Den hellige ånd utfordre og lede deg i lys av artiklene

Hvem skriver artiklene og gir ut bønneguiden?

Teamet som produserer bønneguiden er en sammensatt gruppe mennesker fra hele verden, med tilknytning til forskjellige kristne kirker og organisasjoner. Mange av dem har bodd blant, jobbet sammen med og elsket muslimer i mange år. Noen bidrar med artikler, andre gjør frivillig innsats med oversettelse, produksjon eller distribusjon av bønneguiden. Flere av artiklene i år er kommet fra norske bidragsytere.

Hvordan velges folkegruppene i bønneguiden?

Vi forsøker å representere et bredt utvalg og baserer oss på innsendte artikler. Hvert år sender vi ut en skriveveiledning til alle som vil være med å mobilisere til bønn innenfor årets tema. Kontakt oss om du ønsker å bidra til neste års bønneguide.

Hvordan skal vi be?

Bruk bønnepunktene som utgangspunkt for dine bønner. Noen av dem har bibelord som kan gi ekstra inspirasjon. La Den hellige ånd utfordre og lede deg i lys av artiklene. Prøv å lev deg inn i utfordringene til menneskene du leser om. Som Kristi etterfølgere er det vårt kall å elske slik han gjør, med et ønske om å dele hans gode nyheter med dem.

Hør mer om årets bønneaksjonen!

Lytt til radioprogram fra Åpne Dører her

“I denne podcasten forteller Olaug Lillian Bjørke om en annen bønnebevegelse under Ramadan: Kristne over hele verden vil i Jesu navn vende seg til Gud og be – nettopp for muslimene! “30 dagers bønn for verdens muslimer” er en internasjonal, felleskristen bønneaksjon som startet for 26 år siden. Det er spesielt å merke seg at i samme periode har det vært en vekkelse i den muslimske verden. Mange har møtt Jesus i drømmer og syner, og blitt etterfølgere av ham. En av disse får du høre Linda Askeland fortelle om i dagens program. Åpne Dører ønsker å oppmuntre kristne til å bli med i bønn for verdens muslimer.”

Del med andre ...