Dag 24 • 2. april • Fulaniene i Ghana

Fulaniene er et nomadisk gjeterfolk som stammer fra et område som strekker seg fra Senegal til Niger. Med rask befolkningsvekst og økende konflikter i mange vestafrikanske land, har fulaniene blitt tvunget til å flytte sørover for å finne tilflukt og grønne beitemarker for flokkene sine. Over en million fulanier bor i Ghana.

Mange fulanier i Ghana er andre- eller tredjegenerasjons innvandrere, etter å ha slått seg ned i telt eller leirhytter i nærliggende landsbyer. De er født i Ghana, men er ikke ghanesiske. Derfor møter dette stammefolket mange former for trakassering, og de har begrenset tilgang til offentlige tjenester.

Diskrimineringen skaper ytterligere utfordringer for fulaniene når kvinner og barn går glipp av helsetjenester og barn går glipp av skolegang. Fulaniene er derfor isolerte, og ungdommen og de yngre voksne kan lett bli dratt inn i islamistiske terrorgrupper.

Suleyman, en hengiven fulani-muslim, vokste opp i Ghana. Han gikk på den lokale koranskolen og fikk muligheten til å studere islam i Libya. Der ble han rekruttert til en islamsk terrorgruppe for å kjempe mot vestlige kristne – som angivelig holdt på med å drepe muslimer i Midtøsten.

En natt viste Jesus seg for Suleyman i en drøm og advarte ham mot å bli med i denne krigen, ellers ville han miste livet. Suleyman var redd og fortalte gruppen at han var syk og ikke kunne bli med. Ekstremistene var sinte og truet ham såpass at han dro fra landet.

Suleyman reiste gjennom mange land på jakt etter svar og aksept. Endelig i et land kom han over kristne som hjalp ham til å forstå drømmene sine. Han begynte å tro på Jesus og ble med i et disippelprogram for fulani-troende.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at de kristne i Ghana setter i gang målrettet arbeid overfor fulaniene i deres nasjon.
  • Be om at fulaniene i Ghana skal forstå at de er elsket og akseptert av Jesus.
  • Be om at de få fulani-kristne må vokse seg sterke og frimodige i troen. Må de få oppmuntring og støtte når de blir avvist av deres familier på grunn av sin tro.

Alle de som Far gir meg, kommer til meg, og den som kommer til meg, vil jeg aldri støte bort.

Johannes 6,37

Foto: Amuzujoe (CC BY-SA 4.0)

Del med andre ...