Dag 23 • 1. april • Amman i Jordan

Kirkeklokkene ringer samtidig som muezzinen kaller til bønn i moskeen. En 22-åring i moteriktige revne jeans henger på en kafé i den livlige Regnbuegate og røyker en e-sigarett. En gjeter fører 25 sauer imellom bilene nedover en allé. En liten gul taxi kjører på hovedveien ved siden av en fin Land Cruiser fra Saudi. Hvite herskapshus i den velstående bydelen Abdoun står i kontrast til de grå leilighetsbyggene i støvete Ashrafeya. Filippinske hushjelper går forbi sudanesiske flyktninger ved butikken. Universitetsstudenter går inn i bokhandelen, mens småbarn løper ut fra barnehagen og inn i armene til ventende fedre.

Amman, hovedstaden i Jordan, har et rikt mangfold av over 4 millioner mennesker i alle aldre, fra mange ulike kulturer, religioner og bakgrunner. Som mange andre i Amman tjener både husverten Nasser og vaktmesteren Yahya nok penger til å forsørge familiene sine og gi barna sine en utdanning. De sliter litt med økende matpriser, men er takknemlige for å ha et hjem å sove i. Blant naboene deres finnes flyktningene, som venter på visum til et annet land i håp om å finne et bedre liv der.

Over 97 % av jordanerne er muslimer. Noen er ivrige og ber fem ganger om dagen i moskeen. Andre er muslimer bare i navn. Det finnes også mange som kaller seg ateister samtidig som de er «muslimer» på et vis. Hvor mange av disse har hørt om det nære forholdet man kan ha til Gud gjennom Jesus? Takk Gud for alle i Amman som tror på Jesus. Må de fortelle mange om veien til frelse.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at de som leter etter svar, vil møte troende og få høre evangeliet.
  • Må de som har det vondt i Aman få oppleve Guds tiltale gjennom Bibelen, som er tilgjengelig i byen deres.
  • Må mange bli berørt av sannhetens ord om Frelseren som spres i meldinger og videoer på sosiale medier og via andre kanaler. Må mange komme til tro!

For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv.

Efeserne 2,8–9

Foto: Trldp (CC BY-SA 4.0)

Del med andre ...