Dag 15 • 24. mars • Muslimer i Norge

Mariam bøyer hodet og prøver å unngå øyekontakt med alle mens hun går raskt gjennom Oslos gater. Hun vil hjem med varene hun nettopp har kjøpt. Ull-hijaben er kjærkommen mot den tidlige vinterkulden, men den gjør henne også til et mål for verbal trakassering fra forbipasserende. Mariam har bodd i Norge i fem år – hun og mannen kom fra Afghanistan, hvor de flyktet fra enda verre trakassering og dødstrusler. Hun har jobbet hardt for å lære å snakke norsk og å tilpasse seg både maten og været, som er så annerledes enn hun er vant til. Men her i Norge har de ikke blitt venner med noen utenfor moské-miljøet, og Mariam lurer på om de noen gang vil føle seg skikkelig hjemme.

Muslimer utgjør kun omtrent 4 % av Norges befolkning, men likevel er de til stor bekymring for mange ikke-muslimske nordmenn. Den muslimske befolkningen i Norge består nesten utelukkende av første- og andregenerasjons innvandrerfamilier, og de bor stort sett i tilknytning til de store byene. Mange nordmenn bor i mer landlige strøk og har lite kontakt med muslimer, men undersøkelser viser at en betydelig andel av de innfødte likevel er imot muslimsk innvandring og unngår kontakt med muslimer. Mange muslimske immigranter bekrefter at de har opplevd fordommer og trakassering.

Norge er kjent som en kristen nasjon, og landet har en sterk misjonshistorie. I tidligere århundrer var Norge et av verdens største sendeland for misjonærer. I dag, derimot, er det bare en liten minoritet av nordmenn som går jevnlig i kirken.

Inspirasjon til bønn

  • Be for muslimske innvandrere i Norge som må tilpasse seg et helt nytt liv.
  • Be om at norske kristne må gjenopplive sitt misjonshjerte og være proaktive i å nå ut med Jesu kjærlighet til muslimer i landet.
  • Be om at muslimer i Norge må begynne å følge Jesus og finne fellesskap med andre.

For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg …

Matteus 25,35
Del med andre ...