Dag 10 • 19. mars • Saharawiene i Algerie

Bashir sitter i skyggen foran foreldrenes hus og lager tradisjonell te. Han bor i en av de saharawiske flyktningleirene i ørkenen sørvest i Algerie. Han og landsmennene hans føler seg glemt av verden. Etter at Spania forlot sin koloniale okkupasjon av Vest-Sahara i 1975, annekterte Marokko og Mauritania territoriet. Dette førte til en langvarig krig som tvang tusenvis på tusenvis av saharawier på flukt fra hjemlandet til Algerie. Rundt 180 000 saharawier har vært strandet der siden 1991 i det som har blitt en av de eldste flyktningleirene i verden. Det fins lite mat, medisinsk behandling eller utdanning. Hver dag er en kamp for å overleve.

Å leve så lenge uten bolig og uten å få fylt grunnleggende behov har ført til mye fortvilelse. Den åndelige situasjon blant saharawiene er også tragisk. Som ørkenen de bor i, har håpet deres tørket ut. De har svært liten mulighet til å høre om Gud som ønsker å gi dem Levende vann. Det finnes knapt noen Jesus-etterfølgere blant saharawiene og svært få arbeidere blant denne unådde muslimske folkegruppen på rundt 1 million.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at Gud kaller arbeidere som er villige til å arbeide blant saharawiene og sammen med ham gi dem det Levende vannet.
  • Be om at Gud må sende drømmer og visjoner blant saharawiene. Be om at han viser seg som giveren av det Levende vann og vekker deres tørst for en åndelig fornyelse.
  • Be om at de få lokale Jesus-etterfølgerne skal vokse i sin tro og modig vitne på tross av press og forfølgelse.

Jeg åpner elver på snaue høyder og kilder midt i dalene.
Jeg gjør ørken til innsjø og tørt land til oppkomme.

Jesaja 41,18

Foto: EU Civil Protection and Humanitarian Aid (CC BY-SA 2.0 DEED)

Del med andre ...