Dag 9 • 18. mars • Bihari-muslimer

Ahmed gikk til moskeen med hodet bøyd, men med øynene og ørene på stilker. For bare noen uker siden var den lille byen i Bihar der han bor, åsted for opptøyer. Det som startet som en krangel mellom to menn – en muslim og en hindu – endte i en mobb, som førte til at bygninger ble satt i brann og familier terrorisert. Under opptøyene ble Ahmeds sykkel stjålet, og vinduene på huset hans ble knust. Han meldte ikke fra til politiet, i frykt for å bli pågrepet selv. Familien hans har bodd i denne byen i fire generasjoner, og Ahmed undres hvordan det er gått til at naboene er blitt hans fiender.

Bihar er en delstat i Øst-India med en betydelig muslimsk befolkning. Muslimer i Bihar er først og fremst etterkommere av migranter fra Sentral-Asia, Persia og Afghanistan som kom til regionen i løpet av 1100-tallet. De er et betydelig minoritetssamfunn i staten og utgjør omtrent 16 % av statens befolkning. Nesten alle de andre er hinduer.

Bihari kultur er en blanding av islamske religiøse tradisjoner og hinduistiske kulturelle skikker. Mange bihari-muslimer overholder religiøse festivaler som feires av både hinduer og muslimer. Flere muslimske helligdommer og moskeer i Bihar æres og anerkjennes av begge samfunnsgrupper.

Muslimsk mat i Bihar er også en kombinasjon av indisk og Midtøstens mattradisjoner. Mange populære retter i Bihar har en muslimsk innflytelse, som bihari kebaben og den berømte bihari sattu – en tradisjonell rett laget av stekt kikert-mel.

Men til tross for deres felles historie og tradisjoner, så møter bihari muslimer mye diskriminering. Hindu-nasjonalismen har vært økende i India, og den muslimske minoriteten har vært mål for ekstremister, noen ganger med voldelige angrep. Dette fører til spenninger i landsbyer og byer der muslimer og hinduer har levd side om side i generasjoner.

Inspirasjon til bønn

  • Det er få kristne i Bihar. Be om at de kan få bli en bro til forsoning mellom hinduer og muslimer.
  • Be om at muslimer og hinduer i Bihar velger å leve sine liv sammen i fred.
  • Be om at mange muslimer og hinduer i Bihar må komme til tro på Jesus og samarbeide for fellesskapets beste .

Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn.

Matteus 5,9
Del med andre ...