Dag 8 • 17. mars • Konkani-muslimer

Ismat vinket til en gammel skolekamerat over den overfylte gårdsplassen, men han klarte ikke å komme nær nok til å hilse på ham. Han hadde reist fra jobben i Canada til Goa, på vestkysten av India, for å delta i søsterens bryllup. Blomsterkranser dekket taket og bandet spilte høyt. Folk virvlet rundt ham og lo og bar på enorme tallerkener med biryani.

Konkani-muslimske bryllup er storslåtte saker og feires med stor pomp og prakt. Konkani-folket er kjent for sin sjenerøse gjestfrihet og kjærlighet til god mat. Bryllupsritualene deres inkluderer ‘Seerat’-seremonien, der kvinner synger hymner for å velsigne brudeparet, og ‘Mehendi’-seremonien, hvor brudens hender og føtter er utsmykket med intrikate hennadesign.

Konkani-muslimer er en religiøs minoritetsgruppe i India, hovedsakelig lokalisert i kystregionene Goa og Karnataka. Folket antas å ha stammet fra arabiske og persiske handelsmenn som slo seg ned i regionen for over tusen år siden.

Ismat visste at familien hans ventet at han også snart skulle gifte seg, nå som han var bosatt i Canada med en god jobb. Ismats familie visste imidlertid ikke at han hadde gått i en kirke i Canada hvor han hadde fått undervisning om den kristne tro. En medarbeider hadde invitert ham til et julearrangement i kirken og Ismat var nysgjerrig på å finne ut mer. Han lurte på hva familien ville tenke hvis han fortalte dem om det, men han hadde ingen intensjoner om å ta det opp i bryllupet. 

Hvordan kan vi be?

  • Be om at konkani-muslimer må ha hjertene åpne for Den Hellige Ånds berøring og være nysgjerrige på den kristne tro.
  • Be om at konkani-muslimske familier sammen kommer til tro på Jesus.
  • Be for indiske muslimer som studerer og jobber i utlandet om at de blir venner med kristne som kan dele sin tro med dem.

Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.

Salme 119,105
Del med andre ...