Dag 7 • 16. mars • Minangkabauene i Indonesia

Wan er en eldste i en fiskerlandsby i Vest-Sumatra, det indonesiske hjemlandet til minangkabau-folket. Han vinner $150 000 i en slagord-konkurranse, men dør før han kan innkassere prisen. De andre i landsbyen planlegger å skjule hans død slik at premiepengene fortsatt kan kreves til felles beste. Imidlertid sliter de med spenningene mellom deres tradisjonelle kreative problemløsningsevner og reglene som styrer det muslimske samfunnet. 

Dette er handlingen i en nylig utgitt komedie «Onde Mande!» («Å nei!» på norsk). Dialogen i filmen er for det meste på minangkabau slik at faren til regissøren, som kommer fra en landsby akkurat som den som er fremstilt i filmen, kan ha størst mulig utbytte av den. Filmen viser minangkabauenes stolthet over sitt lokale språk og sine forfedres landsby, deres verdier om gjensidig samarbeid og klokskap, og deres muslimske identitet.

Inspirasjon til bønn

  • Det eksisterer også andre spenninger mellom islam og minangkabau-kulturen. For eksempel er det bare kvinner som arver forfedrenes land. Disse tradisjonene avslører ulike sider ved at vi er skapt i Guds bilde. Be om at Gud må gi minangkabau-folket nåde til å se at Jesus er det nøyaktige bildet av den usynlige Gud.
  • Filmen bruker minangkabau-språket for å kommunisere til hjertet av sitt lokale publikum. Bibelen er tilgjengelig på minangkabau, men en større revisjon er nødvendig for at den skal være forståelig. Be om at Gud reiser opp Jesus-etterfølgere som vil engasjere seg med minangkabauene på minangkabau-språket og på kulturelt passende måter.
  • Foruten filmregi har minangkabauene ofte innflytelsesrike stillinger i Indonesia. Be om at Gud kaller minangkabauer til å bli Jesus-etterfølgere. Og at deres innflytelse vil føre andre til ham.

Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg.

Åpenbaringen 3,20
Del med andre ...