Dag 6 • 15. mars • Sindh, Pakistan

Mohammad er en 12-år gammel sindhi gutt som bor i Karachi, Pakistan. Hver morgen står han opp før soloppgang for å utføre sine fajr-bønner før han gjør seg klar til skolen. Mens han går til den islamske skolen, lytter han til resitasjoner fra Koranen på telefonen, men noen ganger sjekker han også de siste cricketresultatene. Han er en ivrig tilhenger av Sindhs cricketlag.

Når han kommer til skolen, hilser Mohammad sine klassekamerater og lærere med den tradisjonelle Salaam før han går til klasserommet. Der tilbringer han mesteparten av dagen med å studere arabisk, Koranen og islamsk historie og tradisjoner. Han får undervisning på urdu, det nasjonale offisielle språket, så vel som sindhi, hans urfolks-språk. Det store flertallet av de 36 millioner sindhiere i Pakistan er muslimer, og provinsen Sindh er hjemsted for mange sufi-helgener og mystikere og har produsert en mengde sufi-poesi og musikk.

Etter skoletid spiller Mohammad cricket med vennene før kveldsbønnen. Familien hans er troende. De er også fast bestemte på at Mohammad skal gjøre det godt på skolen slik at han kan studere på et av de lokale universitetene. Mohammads far arbeider i havna i Karachi. Sindh-provinsen er et produktivt landbruksområde som produserer bomull, hvete, ris, sukkerrør og mer. Havnen er en viktig rute for eksport, men faren håper sønnen hans blir lege eller tannlege.

Inspirasjon til bønn

  • Mindre enn 2 % av Pakistans befolkning er kristne, så det er få muligheter for folk i Sindh å høre evangeliet fra venner eller kolleger. Be om at de får møte fortellingen om Jesus på nettet, i podkaster eller på andre plattformer.
  • Be for den lille kristne minoriteten i Sindh, at de kan være lys og en velsignelse for sine muslimske naboer.
  • Be om at sindhiere som er spredt til andre land skal bli troende mens de studerer eller jobber i utlandet. Må de bringe Jesu budskap tilbake til familiene sine.

Igjen talte Jesus til folket og sa: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.»

Johannes 8,12
Del med andre ...