Dag 4 • 13. mars • Qatar

I 2022 ble fotball-VM avholdt i Qatar. Dette lille ørkenlandet på 2,7 millioner mennesker var det stolte vertskap for verdens mest prestisjetunge fotball-konkurranse. Flere av de innfødte som bodde i nærheten av stadium-kampene var gjestfrie og serverte te og dadler utenfor hjemmene sine. Mange troende brukte denne tiden og åpenheten til å evangelisere.

Kun 10 % av befolkningen i Qatar er innfødte qatarer. I dette rike Gulf-landet bor og arbeider det folk fra mange ulike nasjoner. Noen av dem samles til fellesskap og tilbedelse på mange språk. 50 prosent av Qatars immigranter er fra andre arabisktalende land. Noen er troende og deler evangeliet med lokale muslimer.

Ahmed, sønnen til en rik qatarsk familie, fant et nytt håp da han ble en kristen. Det skjedde etter at en kristen kollega fra Pakistan vitnet for ham. Ahmed lengter etter å kunne tilbe Jesus på sitt eget morsmål sammen med andre qatarer. Men han er redd. Dersom familien oppdager det, vil de avvise ham og kaste ham ut. Forfølgelse og dødsdom er også en trussel.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at evangeliets frø som blir plantet i hjertene skal vokse, og at nye troende skal være frimodige vitner for sine familier og naboer.
  • Be om større frihet for qatarerne og immigrantene i Qatar, slik at de kan tilbe slik de ønsker, uten frykt.
  • Be om at kristne i Qatar, både innfødte og immigranter, må være både frimodige og fulle av visdom når de deler sin tro.

Se, jeg gjør noe nytt. Nå spirer det fram. Merker dere det ikke?
Ja, jeg legger vei i ørkenen, elver i ødemarken.

Jesaja 43:19
Del med andre ...