Dag 3 • 12. mars • Landsbyene i Saudi‑Arabia

En bil kjører langs den arabiske halvøy og passerer gjennom forskjellige landsbyer langs den støvete hovedveien. På vei gjennom fjellene, legger sjåføren merke til klynger av hus som omkranser åssiden og små byer i den fjerne dalbunnen. Hundretusenvis av mennesker i Saudi-Arabia er landsbyboere.

De som bor her nå har mobiltelefoner, strøm og Toyota-lastebiler i stedet for bare esler. Men verdensbildet deres har endret seg veldig lite. De er preget av århundrer med muslimske skikker og stamme-tradisjoner. Tilslørte kvinner skynder seg engstelig innendørs når fremmede kommer inn i landsbyen. Patriarken tar alle avgjørelser som han anser som best for folket sitt. Han bestemmer hvilken utdanning sønnen hans skal ha eller hvilken mann døtrene hans må gifte seg med.

Etter at kvinner endelig fikk lov til å kjøre bil i Saudi-Arabia, sa en gammel mann: «Kvinner kan kjøre i byen, men min kone og døtre vil aldri kjøre!»

Hva vil fremtiden bringe for disse stolte og uavhengige menneskene? Kan foreldre holde barna bundet til tradisjon når nye tanker og idéer kommer rett inn i hjemmene via smarttelefon og internett? De lever i en tid med konflikt mellom det gamle og det nye. Isolerte landsbyboere har nå muligheten til å høre historier fra Bibelen på disse telefonene. Gulf-arabere kan ha åndelige diskusjoner gjennom chatterom. Og gjennom kristne TV-sendinger med spesielle arabiske programmer for saudiere, kan de høre om Guds dype kjærlighet til dem. Mange unge mennesker søker sannheten.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at Den hellige ånd vil tale til landsby-ledere i visjoner og drømmer.
  • Be om samtaler mellom landsbyboere og Jesus-etterfølgere på gjennomreise.
  • Be om at hele landsbyer må komme til tro på Jesus. Og at disse sprer de gode nyhetene fra landsby til landsby, fra fjelltoppene til dalene nedenfor.

Om ham vitner alle profetene og sier at alle som tror på ham, skal få tilgivelse for syndene ved hans navn.

Apg. 10,43
Del med andre ...