Dag 2 • 11. mars • Somaliere i Somalia

Somalia ligger på Afrikas horn og har en befolkning på 17 millioner. Offisielt sett er alle muslimer. Landet har blitt sterkt rammet av borgerkrig, og folket lider av hungersnød, politisk ustabilitet, tørke og oversvømmelser. De fleste somaliere driver med oppdrett av sauer og kameler som de eksporterer til landene på Den arabiske halvøy og utover. Men nå, gjennom tørke og vanstyre, har levebrødet for mange somaliere blitt ødelagt. De ble tvunget til å forlate landsbygda og søke tilflukt i overfylte flyktningeleirer eller i hovedstaden.

Det har vært en økende konflikt mellom de somaliske klanene. Sløvheten blant de internt fordrevne og fattige sprer seg som en sykdom. De har mistet så mye og nå dør barna deres på grunn av forurenset vann, mangel på sunn mat og manglende helsehjelp. Terroristgruppen Al-Shabaab har forhindret internasjonal hjelp fra å nå fram til de som har størst behov. Omkring 9 millioner mennesker lider av alvorlig sult.

Nadiras mann skilte seg fra henne og forlot henne med fem barn. Han startet en ny familie i et annet land. Livet ble hardt for henne, men hun er veldig takknemlig for den indre freden hun har funnet etter at hun ble en Jesus-troende og fikk hjelp fra de andre få troende. Men så forlangte eksmannen at hun skulle sende sønnen deres, Sami, for å arbeide som tjener for hans nye familie. Nadira ba med sønderknust hjerte mens sønnen var borte. Til slutt etter 12 måneder, ble den 11-år gamle gutten sendt tilbake til sin mor. Da var han traumatisert og utsultet, men lykkelig for å være hos henne.

Inspirasjon til bønn

  • Be om ærlige politikere som finner gode løsninger på de mange problemer som Somalia står overfor. (Forflytting, arbeidsløshet, fattigdom, terrorisme, tørke, sult, ekstremisme).
  • Be om framtid og håp for somaliere som er deprimerte og opplever håpløshet.
  • Be om at somaliere møter Jesus i drømmer og lærer om ham gjennom Somali Christian TV.

Herren er ikke sen med å oppfylle sitt løfte, som noen mener. Nei, han er tålmodig med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal nå fram til omvendelse.

2 Peter 2,9
Del med andre ...