Om bønneaksjonen

Kanskje du er ny til 30 dagers bønn for verdens muslimer og vil vite litt mer om bakgrunnen for bønneaksjonen. Her er en kort forklaring.

Husk at bønneaksjonen starter søndag 10. mars, og da kommer de første bønneartiklene.

Om bønneaksjonen

I april 1992 var ledere for en verdensvid misjonsorganisasjon samlet ved Rødehavet i Midtøsten. Fastemåneden Ramadan var nettopp over, og lederne var i bønn mot slutten av sin samling. Da kjente de seg ledet til å rette mer oppmerksomhet mot Guds store kjærlighet for verdens muslimer.

De som var til stede beskrev det som en tydelig åpenbaring fra Gud og et kall til å omfavne verdens muslimer. De skulle se på muslimer med Guds øyne og med hans kjærlighet for sitt skaperverk. De overga seg til Guds kall og begynte med 30 dager i bønn og faste for verdens muslimer.

Hvert år siden, samtidig med ramadan, ble en bønneguide utgitt så kristne kunne bedre be for muslimer under deres fastemåned. Målet var å fokusere på velsignelse av muslimer og å hjelpe kristne til å forstå og elske muslimer over hele verden. Kristne som arbeidet blant muslimer ble bedt om å skrive historier som beskrev behovene og inspirerte til bønn. En arbeidsgruppe ble etablert for å koordinere distribusjon til et økende antall land og oversettelse til over 40 språk. Det er blitt til en global bønnebevegelse uten sidestykke.

I dag er kristne fra mange ulike sammenhenger engasjert i skriving, oversettelse og distribusjon av bønneguiden, og det er mange hundre tusener – om ikke millioner – som engasjerer seg i bønn hvert år.

Du som bruker denne bønneguiden vet at Gud engasjerer seg i det vi ber om. Vi kan se frukten av dette etter 30 år med trofast forbønn. Din deltakelse, dine bønner og din respons til et kall fra Gud for over 30 år siden, har ført til varig forandring i verden.

Del med andre ...