Velkommen!

Velkommen til 2024-utgaven av 30 dagers bønn for verdens muslimer!

Ingen kan nekte for at verden er i rask endring. Ny teknologi innen kommunikasjon, transport og forskning fortsetter å forvandle livet – hvordan mennesker samhandler, hvor de kan bo og jobbe, og hvordan de lærer og tilpasser seg. Barn født de siste tiårene har aldri kjent et liv uten datamaskiner og mobiltelefoner. Fjernundervisning og hjemmekontor er nå blitt vanlig. Reiser til fjerne land tas for gitt, sammen med muligheten til å snakke med hvem som helst, hvor som helst på jorden, når som helst. Aldri før har menneskeheten vært så mobil og så sammenknyttet.

Da denne bønneguiden startet for over 30 år siden, var det mye fokus på å be for muslimer som var i sine hjemland. I dag kan imidlertid voksende muslimske samfunn fra alle etniske bakgrunner finnes overalt og ikke bare i deres opprinnelsesland. Det gjelder innvandrere, flyktninger, arbeidsinnvandrere og studenter – folk fra hvert land er blitt spredt til hvert land.

Her, der og overalt

I år trekker bønneguiden fram muslimske grupper «Her, der og overalt» – i deres historiske hjemland, i migrantmiljøer, på farlige reiser til nye steder og i alle verdenshjørner. Enten muslimer forblir på sitt kulturelle fødested mens verden forandrer seg rundt dem eller de flytter til en ny by eller et nytt kontinent, enten frivillig eller av nødvendighet – prosessen med å tilpasse seg endringer er stressende og utfordrende.

Kristne kan være de som ønsker velkommen og støtter andre, selv i kulturer der de selv er «fremmede». Vi må følge Jesu befaling om å «elske din neste som deg selv» (Luk 10,27).

Denne bønneguiden vil hjelpe deg å be for muslimer her, der og overalt, og inspirere deg til å be spesielt for muslimene nærmest deg – der hvor du kan være et lys og være til velsignelse, til Guds ære.

Og dette ber jeg om, at deres kjærlighet må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft, slik at dere kan forstå og avgjøre hva som er viktig, og stå rene og uten feil på Kristi dag, fylt av rettferds frukt som vokser fram ved Jesus Kristus, til lov og ære for Gud.

Fil 1,9–11

Obs: Bønneaksjonen starter søndag 10. mars 2024. Da kommer første bønneartikkel. Gjør deg klar og få med deg flere i bønn. ☺

Del med andre ...