2023 • Dag 22 • 12. april • Sveits

Den største gruppen asylsøkere i Sveits er afghanere. En av dem er Fahim, en mann i femtiårene som kom til Sveits for noen få år siden. Forrige sommer hadde han en ulykke med sykkel og ødela skulderen. Han gikk til legen og ble anbefalt å ta på salve på den vonde skuldra.

Fahim kunne ikke lenger stelle i den kjære hagen sin. Hans andre lidenskap var å sy tepper for flyktningbarn, men det var også umulig på grunn av smerten. Etter tre måneder ble Fahim sendt til en spesialist som fant ut at skulderen var brukket og nå hadde grodd sammen feil. Denne legen sendte ham videre til fysioterapi, men bedringens vei var lang.

En sveitsisk venn og troende kjente på at hun ville be om helbredelse for skulderen til Fahim. Hun spurte: «Fahim, du vet at jeg ber til Jesus. Kan jeg be for deg?» Fahim sa det var greit, og vennen ba i Jesu navn for helbredelse for skulderen.

Etter noen dager kom Fahim på besøk og han var veldig glad. «Søster», sa han. «To leger anbefalte behandling som ikke hjalp. Men du ba én gang, og smertene forsvant!» Vennen svarte, spøkefullt, «Det var ikke meg, Fahim. Det er Jesus som skal ha takken, han svarte på bønnen!»

Inspirasjon til bønn

  • Be for muslimer som Fahim. Må de bli kjent med Jesus som Helbreder og Frelser.
  • Be for sveitsiske kristne. Må de fortsette å hjelpe afghanske flyktninger med å bli integrert og bli fri fra sine traumer. Mange av dem har enda ikke fått svar på sine asylsøknader.
  • Be for den sveitsiske kirken. Må den få mot og vise kjærlighet og omsorg til muslimske flyktninger.

Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet.

Jesaja 53,5

Foto: Unsplash

Del med andre ...