2023 • Dag 19 • 9. april • Etiopia

Jamila ble nylig medlem av en liten kirke i Addis Abeba i Etiopia. Hun bor i en fattig bydel med sin muslimske mann og to små barn. Hjemmet deres består av ett rom uten strøm eller vann. Jamilas mann er arbeidsledig og lat og er ofte full. Familien kjemper konstant for å overleve, og Jamila gjør sitt beste for å tjene penger ved å vaske klær. Siden Jamila ble en etterfølger av Jesus, har det blitt vanskeligere. Familien hennes, som hadde støttet henne økonomisk nå og da, kuttet all kontakt på grunn av hennes tro.

For litt siden var det en nabo som stadig invitert Jamila til en kristen gudstjeneste. Først takket hun nei flere ganger. Men etter at naboen fortalte historien om hvordan hun hadde funnet Jesus og et nytt håp, til tross for hennes vanskelige omstendigheter, ble Jamila med henne til møtet. Hun fortsatte å gå og skjønte etter noen uker at hun også ønsket å følge Jesus.

Jamila sier: «Jeg vil være en god kone for mannen min og en god mor for barna mine – et forbilde. Jesus har forandret meg for godt. Jeg vil at mannen min skal innse dette. Derfor ber jeg om at han også vil følge Jesus.»

Jamila er oromo, den største folkegruppen i Etiopia, som teller omtrent 30 millioner. Blant oromo-folket er det noen som følger deres folkereligion, men omtrent halvparten er sunnimuslimer og det er en voksende kristen kirke.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at flere i oromo-folket, som Jamila, skal bli etterfølgere av Jesus.
  • Be om at kirken i Etiopia skal være et godt eksempel på Jesu kjærlighet.
  • Be om at muslimske familier i Etiopia skal få muligheter for arbeid, utdanning, helsetjenester og fred.

Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen!

Matteus 5,16

Foto: Unsplash

Del med andre ...