2023 • Dag 18 • 8. april • Jemen

Adas ektemann ble drept i den pågående krigen mellom Saudi-Arabia og Jemen, og døde i armene hennes. Da han døde, mistet Ada og barna deres inntektsgrunnlag og måtte forlate hjemmet. En kvinne i dette samfunnet kan ikke leve uten mannlig beskyttelse, men Adas far hadde ikke råd til å ta henne tilbake. Hjerteløst fortalte han Ada at i den jemenittiske kulturen var den eneste måten å beskytte henne mot voldtekt og andre overgrep på å sette henne i fengsel.

Den kvelden tok Ada med seg sine tre små barn, i alderen 6 måneder til 4 år, og flyktet til en annen by. Der bodde hun på gata og samlet søppel. En kristen jemenittisk kvinne ved navn Farah møtte Ada og så hennes elendighet. Hun tok med seg Ada og barna hennes hjem til familien og delte hus, mat og klær, og viste familien kjærlighet og omsorg på den måten. Det tok ikke lang tid før Ada også ble kristen. Hun sa: «Jeg oppdaget Jesus, som trøster meg og ga meg håp. Han ga meg en ny familie og en ny fremtid og håp.»

Det er ingen hjelp fra staten, men den jemenittiske kirken bryr seg om hverandre, og hjelper sine naboer med det lille de har. Ada lærte å lese og skrive. Hun ble en talentfull evangelist og en god lytter. I dag er hun leder for en kvinnegruppe som støtter andre traumatiserte kvinner.

Inspirasjon til bønn

  • Be for de fysiske og åndelige behovene til traumatiserte enker og foreldreløse barn i Jemen. De lider av krig, hungersnød, tap, depresjon og sykdom.
  • Be for jemenittiske kristne som frimodig følger Jesus og hjelper andre.
  • Be om fred i Jemen og om lettelse fra de mange ulike lidelser blant folket.

Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. For det som en gang var, er borte.

Åpenbaringen 21,4

Foto: Unsplash

Del med andre ...