2023 • Dag 17 • 7. april • Syria

Muna er den yngste i en familie på syv. Etter at faren hennes døde i en ulykke, mistet de alt og ble tvunget til å bo i en liten hytte i en flyktningleir nord i Syria. Muna bodde i leiren sammen med moren, Yasmina, og 6 søsken under 10 år. Da Muna ble syk tok Yasmina henne med til flere leger. En lege ga Muna feil medisin, noe som førte til at Muna ble blind.

Legene sa til Yasmina: «Beklager, det er ingenting vi kan gjøre for å reversere skaden, Muna vil forbli blind hele livet.» Yasmina var veldig motløs og følte seg både hjelpeløs og sint.

En gruppe kristne arbeidet blant flyktningene i leiren. Yasmina fortalte dem den tragiske historien om Muna, og de lyttet med medfølelse og tilbød seg å be for Muna. Yasmina gav dem lov, og gruppen begynte å be. Plutselig kunne Muna bevege øynene igjen og synet kom helt tilbake! For første gang siden hun hadde fått feil medisin, kunne Muna gråte og tårene rant nedover ansiktet hennes. Yasmina og alle som så dette med egne øyne, undret seg over dette helbredelsesunderet. Sammen ble de overveldet av glede og feiret Guds nådige inngrep.

Yasmina priste Gud: «Legene hadde fortalt oss at ingenting kunne gjøres for datteren vår, men Jesus har helbredet henne fullstendig. All ære til Gud!»

Inspirasjon til bønn

  • Be om at flyktninger i de syriske leirene skal få tilgang til god helsehjelp og utdanning.
  • Be om at kristne som tjener i leirene må være modige, dele sin tro med muslimer og be for de syke, slik at mange kommer til tro på Kristus.
  • Be om fred i Syria, og at nasjonen skal gjenoppbygges slik at familier som Munas kan trives.

På sin egen kropp bar han våre synder opp på treet, så vi skulle dø bort fra syndene og leve for rettferdigheten. Ved hans sår ble dere helbredet.

1 Petersbrev 2,24

Foto: Pexels

Del med andre ...