2023 • Dag 16 • 6. april • Kina

I flere tiår har Kina prøvd å bekjempe malaria. Malaria har eksistert i Kina i tusenvis av år. I juni 2021erklærte imidlertid Verdens helseorganisasjon Kina for å være malariafritt. Det skjedde gjennom en samordnet innsats mellom den kinesiske regjeringen og folket i Kina. De bekjempet malaria ved behandlede myggnett, i tillegg til bred distribusjon av forebyggende medisiner og utvikling av medisiner for å behandle og stoppe spredningen av sykdommen. I juni 2021 hadde nasjonen ikke registrert noen lokale infeksjoner på fem år.

Malaria hadde vært et alvorlig helseproblem i Kina i flere tiår og var mest utbredt langs Myanmar-grensen i provinsen Yunnan. Dette var det siste stedet i Kina som rapporterte sykdommen.

Yunnan er en av de mest mangfoldige provinsene i Kina, med 26 forskjellige etniske minoriteter. Dette inkluderer muslimske samfunn som hui-muslimene – en muslimsk undergruppe av han-kinesere. Noen av hui-muslimene stammer fra de første kinesiske konvertittene til islam. Disse ble påvirket av arabiske handelsmenn på 700- og 800-tallet.

Andre muslimer i denne regionen er fra Myanmar. Rohingya-muslimer har flyktet fra undertrykkelse og religiøs vold i Myanmar. I Ruili, for eksempel, har rundt 50 000 muslimer fra Myanmar slått seg ned, lært seg kinesisk, og til og med giftet seg med lokale kinesere.

Inspirasjon til bønn

  • Takk for fremgangen som er gjort med å bekjempe malaria i Kina. Be om innsats for å forbedre helsetjenester blant muslimske folkegrupper i Kina.
  • Be for det muslimske hui-folket i Kina som er bekymret for religiøs undertrykkelse. Be om at de skal åpne seg for å høre fra sine kristne naboer, siden kristne også er en religiøs minoritet i Yunnan.
  • Be for muslimer fra Myanmar som søker tilflukt i Kina, at de i tillegg vil få mulighet til å finne tilflukt i Kristus.

Guds vei er fullkommen, Herrens ord er rent.
Han er et skjold for alle som søker tilflukt hos ham.

Salme 18,31

Foto: Hui gutt, Michael Wong/Flickr (CC BY-NC 2.0)

Del med andre ...