2023 • Dag 14 • 4. april • Jordan

Nasser er en god utleier som bryr seg om leietakerne sine i Amman, Jordan. Under Koronapandemien, da nedstengning hindret folk i å gå i matbutikken, sjekket han om de trengte noe og tilbød seg å kjøpe brød til dem.

Som muslim er omsorg for andre en del av hvordan Nasser lever ut sin tro. På dette området er han enig med sin kristne nabo, Walid. De oppdaget en gruppe flyktninger med lite mat som bodde i et telt i nærheten av boligene deres. Sammen kjøpte de olje, mel, salt, sukker, te, grønnsaker og kjøtt og delte dette ut blant familiene.

Gjestfrihet er en viktig del av kulturene i Midtøsten. Det er et ordtak som sier: «Du kan aldri utkonkurrere givergleden til en araber.» Muslimer gir til de fattige fordi de tror det vil hjelpe dem på dommens dag og beskytte dem mot problemer, men også som en tilbedelseshandling. Mens de er forpliktet til zakat (å gi en prosentandel av ens inntekt til trengende), er sadaka en frivillig veldedighetshandling. Sadaka gjøres for å behage Gud, som en handling av sjenerøsitet, medfølelse eller tro og kan inkludere pengegaver og vennlighet.

Inspirasjon til bønn

  • Jordan er en av de mest imøtekommende nasjonene for flyktninger. De har tatt imot over 750 000, for det meste på flukt fra konflikten i Syria. Be for flyktninger i Jordan mens de gjenoppbygger sine familier.
  • Be for de som utfører tjenester for de fattige i Jordan og andre deler av Midtøsten, enten de er kristne eller muslimer. Må de ha det de trenger for å være til velsignelse for de fattige.
  • Be om at muslimer i Jordan skal ta imot budskapet om Jesus og forstå hvordan han er godt nytt for de fattige.

Den som hjelper den fattige, låner til Herren, som vil lønne ham for det han har gjort.

Ordspråkene 19,17

Foto: Pexels

Del med andre ...