2023 • Dag 10 • 31. mars • Indonesia

Anwar skrudde bilens klimaanlegg på full kjøling. Familien hadde nå sittet bom fast i trafikken i flere timer, på veien ut av Jakarta. Han trodde at de hadde dratt tidlig nok for å unngå det verste av trafikken, men det så ut som om halve byen hadde kommet på samme tanke. På grunn av koronapandemien, var dette første gang på to år at han kunne ta med seg sin kone og deres to gutter på besøk til sin familie for å feire id al-fitr.

De brukte vanligvis fire timer på reisen, men det var tydelig at årets reise ville komme til å ta mye lengre. Barna sloss i baksetet, men Anwar var bestemt på å fullføre turen. Han hadde gått glipp av sin bestefars begravelse og mye annet som var viktig for ham, på grunn av pandemien. Nå kunne de endelig være sammen og feire.

Befolkningsmessig er Indonesia verdens største land med muslimsk majoritet. Det er også et av landene i Asia som hadde størst smittespredning av covid-19. Det ble innført reiseforbud for å hindre spredning av viruset. Dette rammet turismen, som er en viktig del av Indonesias økonomi, men nå har turismen begynte å ta seg opp igjen.

Indonesere var blant de første pilegrimer som ankom Saudi-Arabia da Mekka begynte å gjenåpne sine helligdommer for hajj i 2022. Indonesiske muslimer er på reisefot igjen, så la oss be om at de kan få et møte med Jesus underveis.

Inspirasjon til bønn

  • Be om økonomisk oppgang i Indonesia. Må muslimene arbeide for fred og framgang på alle landets mange øyer.
  • Muslimer i Indonesia representerer mange ulike folkegrupper og snakker hundrevis av forskjellige språk. Be for kristne som kan nå alle disse etniske grupper. Må de alle få høre evangeliet på deres eget språk.
  • Be om at hele familier kan få et møte med Jesus og begynne å følge ham.

Herren gjør mannens steg faste og gleder seg over hans vei.
Om han faller, går han ikke over ende, for Herren holder hans hånd.

Salme 37,23–24

Foto: Unsplash

Del med andre ...