2023 • Dag 5 • 26. mars • Iran

Laleh gledet seg sammen med de andre i husfellesskapet da de fikk høre om høyesteretts-dommen. Det skulle ikke lenger være ulovlig å forkynne i en husmenighet i Iran. Helt siden hun begynte å følge Jesus, etter å ha sett på kristne programmer på satellitt-TV, har hun tenkt at hun måtte være forsiktig og ikke snakke høyt om sin tro. Det lille husfellesskapet i en nærliggende by var hennes eneste møtepunkt med andre kristne i dette landet der kristne satt i fengsel for evangelisering. Var alt nå i ferd med å endre seg?

Iran er en muslimsk republikk, og inntil nylig var det dødsstraff for å prøve å konvertere en muslim. Ved slutten av 2021 ble det kunngjort at det ikke lenger var straffbart å forkynne om kristentroen, men ikke alle forholder seg til loven slik det står.

Dette er virkelig en stor endring for et land som har blitt kjent for sin forfølgelse av religiøse minoriteter. Myndighetenes fundamentalistiske og islamistiske tilnærming ser ut til å ha ført til at færre iranere gir sin tilslutning til islam, som nå forbindes med det korrupte politiske systemet. Sekulære studier har nå bekreftet det som kristne har sagt i mange år om den iranske kirkens vekst. Noen anslag sier at det nå er over en halv million kristne i Iran, men det er grunn til å tro at tallet er så mye som dobbelt så høyt, siden de fleste kristne møtes i hemmelige grupper og husfellesskap.

Inspirasjon til bønn

  • Be om at kristne i Iran må få tilgang til gode ressurser for disippelgjøring. Mange kristne ledere har blitt fengslet eller har flyktet fra landet, og det er få ressurser.
  • Be om full religiøs frihet for alle i Iran.
  • Be om at mange flere muslimer i Iran får et møte med Jesus og får leve i den friheten Jesus gir.

«Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri.»

Johannes 8,31–32

Foto: Unsplash

Del med andre ...