2023 • Dag 6 • 27. mars • Kamerun

Musa kommer fra en muslimsk familie, men ved behov er det et sykehus drevet av kristne de drar til. Da hans sønn ble født, var det kristne jordmødre som tok seg av hans kone. Sykehuset gav også medisin, omsorg og veiledning til en fetter som hadde fått HIV.

Musa syntes han var heldig, siden de hadde helsetjenester rett i nærheten. Det finnes færre enn 5 sykepleiere for hver 10 000 innbygger i Kamerun, og mindre enn halvparten så mange leger. Trosbaserte organisasjoner gir viktige helsetjenester til alle rundt seg, og sammen utgjør de 40 prosent av helsesektoren i Kamerun.

Korrupsjon er utbredt i Kamerun, og Musa var frustrert over hvor umulig det var å få helsehjelp ved statens egne sykehus og helsesentre. Han var imponert over innsatsen til sykepleierne ved det kristne sykehuset og over deres trosmotiverte tjenersinn. Etter hvert ble Musa kjent med sykehuspresten og fikk sett Jesus-filmen. Til slutt ville han også følge Jesus.

Inspirasjon til bønn

  • Be for helsetjenestene drevet av kristne i Kamerun. De finnes ofte i avsidesliggende områder, så be om trygghet og ressursene de trenger for å hjelpe alle rundt seg.
  • To tredeler av befolkningen i Kamerun er kristne. De fleste andre er muslimer, men det er også mange som følger en folkereligion. Be om et godt samarbeid blant alle i Kamerun, slik at helsetjenester kan være lett tilgjengelige og landet kan utvikle seg.
  • Be for muslimer i Kamerun, at de må få et møte med Jesus gjennom kristne helsearbeidere.

Herrens Ånd er over meg, for han har salvet meg til å forkynne et godt budskap for fattige. Han har sendt meg for å rope ut at fanger skal få frihet og blinde få synet igjen, for å sette undertrykte fri og rope ut et nådens år fra Herren.

Lukas 4,18–19

Foto: Global Financing Facility/Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Del med andre ...