2021 – Dag 26 – 8. mai – Hamburg, Tyskland

Antall muslimer: 90 000 

Karim, en ung mann fra Pakistan, venter på meg ved inngangen til Fazl-e-Omar-moskeen i Hamburg, Tyskland. Den ble åpnet i 1957, og er en av de eldste moskeene i Hamburg. Karim viser meg rundt og forteller meg historien til det muslimske trossamfunnet Ahmadiyya, en reformbevegelse innenfor islam som ble grunnlagt på slutten av 1800tallet i Punjab, India. 

Grunnleggeren av Ahmadiyya påsto at han var en ny profet som var sendt av Gud for å fornye islam. Dette var en svært kontroversiell påstand, og etterfølgerne hans møtte tidlig forfølgelse i SørAsia. Flere av dem flyktet til Vesten, og noen slo seg ned i Hamburg. 

Karim forteller at den nåværende åndelige lederen i Ahmadiyya pleier å tale via satellitt til hele trossamfunnet under fredagsbønnen. Visjonen til Ahmadiyya-muslimene er: «Kjærlighet til alle, ikke hat mot noen.» De lever dette ut gjennom forskjellige aktiviteter i Hamburg. Hvert år på første nyttårsdag rydder de opp søppelet etter fyrverkeriet i sentrum. 

Medlemmene gir også blod og arrangerer treplantingsseremonier for å velsigne og gi noe tilbake til sitt nye hjemland. 

Det er ingen kjente kristne som har konvertert fra Ahmadiyya-trossamfunnet, og de har lite kontakt med kristne i Tyskland. 

Inspirasjon til bønn 

  • Be om at medlemmene i Ahmadiyya i Hamburg kan knytte kontakter med kristne, som også ønsker å tjene byen sin, slik at de kan lære fra hverandre. (Efeserne 2,8-9) 
  • Det bor om lag 40 000 Ahmadiyya-medlemmer i andre byer i Tyskland. Be for dem, og for muslimer fra andre retninger innen islam som bor i Hamburg. (Johannes 3,16) 
  • Det er viktig for kristne evangelister å forstå hvem muslimene i byen deres er – kulturen, tradisjonene, retninger og erfaringer. Be for kristne evangelister i Hamburg, at de skal få innsikt i hvem muslimene i byen deres er. (1. Korinterbrev 13,12) 

OBS: Denne natten er det Lailat al-Qadr, «kraftnatten» eller «skjebnenatten». Muslimer tror at Gud er mer lydhør for bønnene deres denne natten, han tilgir synder og planlegger fremtiden deres. Det sies at bønner og lovsang denne natten er mer verd enn bønnene og lovsangene fra et helt liv. Be om at muslimer over hele verden må få oppleve Jesu nærvær denne natten. 

Del med andre ...