2021 – Dag 25 – 7. mai – Sana, Jemen

Antall muslimer: 4 000 000 

Gamlebyen i Jemens hovedstad Sana er kjent for sine fantastiske bygninger. Sana har vært bebodd i mer enn 2500 år. Noen av bygningene er fra førislamsk tid og er fortsatt i bruk i dag. Disse bygningene er laget av leire og er opptil 14 meter høye. De har praktfulle dekorasjoner og vinduer i farget glass. I byen finner man også mer enn hundre moskeer, inkludert en av de eldste i verden. 

Men muslimene som bor i disse flotte husene opplever store lidelser. Borgerkrigen, som startet i 2015, har utviklet seg til en av de største humanitære krisene i verden. 3 millioner mennesker lider av akutt underernæring. 80 % av befolkningen trenger humanitær bistand, og det haster. I løpet av det siste året har situasjonen blitt verre som følge av pandemien. 

Befolkningen i Sana er vant til nød, men nå er det mange som strever for å overleve. Ramadan blir feiret på tradisjonelt vis i gamlebyen i Sana, men det er utfordrende for mange å skaffe det som trengs for å holde en typisk eid-feiring. 

Den offisielle religionen i Jemen er islam, men nå er det flere som vender seg til Jesus. De få lokale troende er radikale vitner som viser Jesu kjærlighet ved å støtte menneskene rundt seg og fortelle om håpet for evigheten. 

Inspirasjon til bønn 

  • Be for menneskene som lider i Sana, at Herren vil se i nåde til dem. Be om politiske og praktiske løsninger for den langvarige konflikten i Sana og i hele Jemen. (Jesaja 26,1-4) 
  • Be Gud åpenbare seg i drømmer og syner for menneskene i denne byen. (Job 33, 14-15) 
  • Be at de få troende i byen får styrke og utholdenhet til å vitne om håpet gjennom ord og handling, og at mange av byens innbyggere kommer til tro på Jesus. (Filipperne 4,4-7) 
Del med andre ...