2021 – Dag 24 – 6. mai – Kuala Lumpur, Malaysia

Antall muslimer: 3 680 000 

Normalt ville Aminah tatt toget sammen med sine romkamerater, men hun var forsinket og hadde ikke tid til å spise frokost før hun dro av gårde til skolen. Så hun stanset ved appelsinjuiceautomaten ved stasjonen og betalte med en app på telefonen. Hun slapp å bekymre seg for om hvorvidt drikken var halal eller ikke, siden hun kunne se på gjennom vinduet mens appelsinene ble presset. 

Aminah følte seg privilegert som fikk motta et stipend fra myndighetene, og hun ønsket å gjøre sin familie stolt. Derfor ville hun sørge for at hun ikke var sen igjen, og ville reise kun sammen med romkameratene for å unngå farene med å reise alene. 

Offisielt er Malaysia et muslimsk land, selv om det også er etnisk mangfoldig. Omtrent 61 % av befolkningen regner seg som muslimer. Kuala Lumpur (lokalt kjent som «KL») har en befolkning på like under 8 millioner, og Aminah er én av nesten 500 000 universitetsstudenter i storbyen. Hun er malay, fra en landsby i en annen delstat. Mange nye studenter er mer åpne for evangeliet, siden de lærer og utforsker nye ideer nå som de har reist hjemmefra. 

Malaysia har nå 4 universiteter blant verdens 150 høyest rangerte, så unge kristne kan komme fra hele verden og være en velsignelse for muslimene ved universitetene i KL, og samtidig skaffe seg en universitetsgrad for omtrent en tredjedel av hva det koster i mange vestlige land. 

Inspirasjon til bønn 

  • Be om at kristne i KL skal nå ut på tvers av religiøse, rasemessige og språklige barriere, og dele evangeliet om Jesus med muslimer. (Romerne 8,38-39) 
  • Be om at de lovmessige barrierene mot å dele evangeliet i Malaysia skal minskes. (Ordspråkene 21,1) 
  • Be for kristent studentarbeid i regi av ulike organisasjoner i KL, og om at kristne ved universitetene i KL får være gode vitner for Kristus. (Jeremia 1,7-8) 
Del med andre ...