2021 – Dag 23 – 5. mai – Dhaka, Bangladesh

Antall muslimer: 19 000 000 

Vi har inkludert to artikler om Dhaka i denne utgaven på grunn av hvor strategisk det er å be for denne byen. (Red. anm.) 

Dhaka er hovedstaden i Bangladesh og en av de tettest befolkede storbyene i verden. Mange innbyggere flyttet til Dhaka fra landsbygdområder i håp om å skaffe seg arbeid og utdanning. Og arbeid finnes det mye av, men forholdene er ekstremt utfordrende. 

Maliha heter en av de talløst mange arbeidstakerne i Dhakas klesfabrikker. Selv under ramadan legger hun i vei klokken 7 om morgenen til fabrikken, hvor hun jobber 12 til 14 timers arbeidsdager. For det meste sitter hun ved symaskinen, hvor hun syr T-skjorter for vestlige varemerker. Når hun så kommer hjem trøtt om kvelden bryter hun fasten og sier sine bønner før hun hviler litt. Maliha ser fram til eid-festen ved slutten av Ramadan, da hun sammen med sin familie inviterer mange gjester hjem til sin lille bolig, slik tradisjonen er blant de bengalske muslimene. 

Over halve befolkningen lever i fattigdom i denne raskt voksende megabyen. Mange kvinner som Maliha tjener svært lite i «svettefabrikkene» de jobber i. Det er lite sannsynlig at de vil få høre om Jesus fordi så få av Jesu etterfølgere deler evangeliet i Bangladesh, og bare en fjerdedel av dem arbeider blant den muslimske befolkningen, enda muslimer utgjør 90 % av landets befolkning. Det er anslagsvis færre enn tusen troende med muslimsk bakgrunn i Dhaka. 

Inspirasjon til bønn 

  • Be om mot og muligheter for de få troende, spesielt de med muslimsk bakgrunn, til å dele deres tro. (2. Timoteus 2,1-7) 
  • Be om flere menighetsplantende initiativ i Dhaka, med organisasjoner som setter inn ressurser i denne strategiske byen. (Romerne 10,13-14) 
  • Be at forretnings- og fabrikkeiere får høre de gode nyhetene om Jesus, bli innflytelsesrike i samfunnet og forbedre situasjonen for fabrikkarbeiderne. (Matteus 19,16-30) 
Del med andre ...