2021 – Dag 3 – 15. april – Birmingham, England

Antall muslimer: 301 000 

Birmingham er sentrum for Englands produksjonsindustri. Etter den 2. verdenskrig førte den akutte mangelen på arbeidskraft i byens fabrikker til at regjeringen inviterte inn ufaglært arbeidskraft fra Sør Asia. I 1966 immigrerte omtrent 50 000 og slo seg ned i byen. Det muslimske miljøet her har siden ekspandert slik at det nå utgjør rundt 25 % av byens befolkning. De er en blanding av annen og tredje generasjons sørasiater og mange migranter fra Afrika, Midtøsten og Asia. 

Faisal er en ung asylsøker fra Afghanistan som ankom Birmingham for 2 år siden. Han driver en frisørsalong i en av byens største sørasiaområder. Han arbeider hardt og med stor omtanke og oppmerksomhet hans kunder liker ham. Faisal har ikke tillatelse til å bli i Storbritannia, noe som betyr at han ikke kan arbeide lovlig. Til tross for det holder han sin salong åpen 10 timer hver dag, og håper at myndighetene ikke vil få tak i ham. 

Ikke lenge etter at Faisal ankom Birmingham hørte han om Jesus fra en bymenighet som ønsker asylsøkere velkommen. Han deltar trofast på gudstjenestene på søndager og i en fellesskapsgruppe midt i uken. Hans muslimske romkamerat vet ikke om hans nye tro, så han gjemmer Bibelen og ber ikke åpenlyst. Han har ingen kontakt med familien i Afghanistan og lengter etter å finne ut hvordan de har det. Men hans juridiske status forhindrer ham fra å reise på besøk. 

Inspirasjon til bønn 

  • Be om at flere kirker i Birmingham, som Faisals kirke, begynner å aktivt invitere og ønske deres muslimske naboer velkommen. (Salme 119,132-133) 
  • Be om at sosiale barrierer mellom de ulike innvandrermiljøene i Birmingham faller. Noen bydeler har endt opp som etniske og religiøse ghettoer. (Matteus 5,14-15) 
  • Birmingham er en stor by, med de utfordringene det medfører. Be om at narkotikahandelen, knivkriminaliteten og gjengvolden tar slutt. Noen initiativ bærer frukt, men det er fortsatt en lang vei å gå. (Titus 2,11-14) 

Illustrasjonsfoto fra pexels.com 

Del med andre ...