2021 – Dag 2 – 14. april – Kairo, Egypt

Antall muslimer: 18 000 000 

Kairo er en av de hurtigst voksende storbyer i verden med omtrent 20 millioner innbyggere. Byen ligger på sjette plass i verden og er Afrikas største by. Byen er 90 % muslimsk (hovedsakelig sunni) og befolkningen er i stadig vekst grunnet flyktninger som dukker opp fra, blant annet, krigsherjede Jemen. 

Anslagsvis er det bortimot en million jemenitter i Kairo. Mange har flyktet fra sine hjem grunnet krig og kommer seg ikke videre fra byen. Andre har kommet for å få medisinsk behandling her. 

«Hvorfor hjelper dere kristne oss utlendinger?» er et spørsmål jemenitter i Kairo ofte stiller kristne de treffer i byen. 

Ti år gamle Aisha hadde fått leukemi. Det fantes ikke behandlingstilbud i Jemen så foreldrene brakte henne til Kairo hvor de levde under kummerlige forhold. Dessverre får flyktninger sjelden rettferdig behandling fra lokale sykehus og Aishas familie hadde ikke råd til den overprisede beinmargstransplantasjonen hun trengte. Så traff familien en gruppe egyptiske og utenlandske kristne som hadde etablert et nettverk av leger og klinikker som kunne tilby behandling til rimelige priser og forvaltet gaver til de trengende. Gjennom denne gruppen kunne Aisha endelig motta behandling. 

Denne praktiske og omsorgsfulle håndsrekningen til mennesker i nød har ført til vennskap mellom kristne og jemenitter i Kairo slik at disse får oppleve Guds kjærlighet. 

Inspirasjon til bønn 

  • Be om fred og fremgang for denne raskt voksende storbyen. Må folk fra alle trossamfunn i Kairo samarbeide, løse utfordringene og sørge for bolig, skolegang, vann og mat til alle. (Ordspråkene 11,10-11) 
  • Be om at jemenitters fysiske, åndelige og følelsesmessige behov blir møtt. (Matteus 25,34-40) 
  • Be for de kristne i Kairo at de, til tross for at de er i minoritet, skal ha et kraftig og modig vitnesbyrd. (Apostlenes gjerninger 1,8) 

Del med andre ...