2021 – Dag 1 – 13. april – Mekka, Saudi-Arabia

Antall muslimer: 2 040 000 

Når vi først skal ha muslimer i storbyer som fokus for våre bønner, må vi ta med den viktigste storbyen for muslimer, Mekka. Islams grunnlegger Muhammed ble født her, og når muslimer bøyer seg i bønn, vender de seg mot Mekka. Egentlig er det bare muslimer som får lov til å komme inn i byen, selv om noen få ikke-muslimer har klart det. 

Som forventet har Mekka, en by på litt over 2 millioner innbyggere, ingen (kjente) Jesu etterfølgere. Men byens befolkning består av mange forskjellige folkeslag, gitt at det kommer folk reisende hit fra alle verdensdeler. I særdeleshet kommer de fra Sør-Asia, Sørøst-Asia, Europa og Afrika for å besøke de viktige og hellige stedene. Mange bosetter seg her. 

Så må vi ikke glemme at 2 – 4 millioner muslimske pilegrimer reiser hit hvert år for å delta i en av verdens største samlinger – det religiøse ritualet hajj, som i år finner sted 17. – 21. juli. Hajj spiller en sentral rolle i byens økonomi fordi de fleste arbeidsplasser er tilknyttet gjennomføringen av hajj eller tjenester som pilegrimer benytter seg av under hajj. 

Tiltak for å begrense spredningen av koronaviruset førte til et mye mindre arrangement i 2020 enn vanlig. Dette påvirket lokale bedrifter og innbyggere i stor grad, men førte også til kreativ tenkning rundt alternative og bærekraftige måter å gjennomføre dette digre årlige arrangementet på. 

Inspirasjon til bønn 

  • Innbyggerne i Mekka har ingen adgang til evangeliet lokalt. Be om at de får høre budskapet gjennom media og andre kilder. (2. Tessalonikerbrev 3,1) 
  • Mange muslimer har hatt drømmer og åpenbaringer om Jesus, også mens de var på hajj. Be om at de som søker sannheten med et oppriktig hjerte må få møte Han som er Sannheten, også i Mekka. (Johannes 14,6) 
  • Muslimer tror at denne pilegrimsreisen renser all tidligere synd hvis den blir gjennomført på rett måte. Be om at muslimer i Mekka må begynne å følge Ham som fjerner synd «så langt som øst er fra vest». (Salme 103,12) 
Del med andre ...