Spørsmål og svar

Hvordan startet bønneaksjonen?

Klikk for å se hele siden fra bønneguiden 

En gruppe misjonsledere var samlet i Midtøsten i 1992.  Mens de ba sammen ble de utfordret i forhold til sine holdninger ovenfor muslimene. De ble overbevist om viktigheten av å be mer bevisst for muslimer og å finne praktiske uttrykk for Guds kjærlighet til dem. Denne bønneaksjonen skal oppmuntre kristne til både bønn og handling.

Hvor mange deltar?

Bønneguiden blir oversatt til ca. 30 språk og distribuert i 40 land. Hver dag under ramadan samles tusenvis av kristne i bønn, noe som gjør det til en av verdens største bønneaksjoner.

Hvem står bak?

Teamet som står bak bønneguiden er en mangfoldig gruppe kristne fra hele verden. De fleste av dem har bodd blant, jobbet med, og vært glad i muslimer i mange år. Noen bidrar med artikler, andre melder seg frivillig til å oversette, designe og distribuere bønneguiden.

Hvordan velges temaene?

Vi ber om Guds ledelse til å velge et hovedtema for hvert år. Det gir en ramme for artikkelforfatterne og bidrar til å skape sammenheng mellom artiklene. Gjennom ulike temaer får våre faste lesere ny informasjon om islam. Redaksjonen sender ut en skriveguide for årets tema og mottar bidrag fra hele verden. Bønneguiden er delvis basert på det vi mottar, men vi forsøker også å representere et bredt utvalg av kulturer og trosretninger.

Hvordan skal vi be?

Bruk bønneforslagene som utgangspunkt for bønnene dine. Noen av dem har bibelvers som kan være til inspirasjon. La Den hellige ånd utfordre deg til å be mens du tenker over behovene til dem du leser om, og vårt kall som Jesu etterfølgere til å elske dem og dele evangeliet med dem.

Del med andre ...