2019 – Bli med på festen – fortsett å be

Feiringen av Eid-al-Fitr kan fortsette i flere dager. Gaver utveksles, spesielle matretter blir tilberedt

Ingen vil faste dagen etter at Ramadan er over. Festen Eid-al-Fitr markerer slutten av Ramadan – den islamske hellige fastemåned. Den neste måneden, Shawwal, begynner ved solnedgang på Ramadans siste dag, samtidig med at nymånen kommer til syne. Den nøyaktige markeringen varierer fra sted til sted. Den første dagen i måneden Shawwal er den eneste dagen muslimene ikke har lov til å faste.

Du kan hilse verten din med: «Eid Mubarak» (Velsignet Eid)

Feiringen av Eid-al-Fitr kan fortsette i flere dager. Gaver utveksles, spesielle matretter blir tilberedt. Ulike kulturer har forskjellige tradisjoner for feiringen. Hvis du er invitert til en slik fest kan det være en god anledning for å bli bedre kjent. I så fall kan du hilse verten din med: «Eid Mubarak» (Velsignet Eid).

INSPIRASJON TIL BØNN:

  • Be om muligheter til å vise kjærlighet til muslimer rundt deg.
  • Be for, og vær generøs mot dem som du vet er Kristi tjenere blant muslimer. (Rom 12,13).
  • Når du er sammen med andre troende, husk å be for muslimer gjennom hele året og oppfordre dem til også å delta i bønneaksjonen «30 dagers bønn for verdens muslimer».

Les Christianity Today artikkelen: Should Christians Join Muslims in Breaking Ramadan’s Daily Fast?

Del med andre ...