2018 – Dag 30 (13. juni) – Kraften i symboler

Som nevnt i starten av denne bønneguiden har symboler ofte en dypere verdi og betydning, gjerne med utgangspunkt i menneskenes lengsler. Disse lengslene kommer til uttrykk hos ethvert menneske, skapt i Guds bilde, men merket av synden.  Både kristne og muslimer, såvel som andre troende og ikke troende, deler evnen til å reflektere omkring de samme lengslene.
Religiøse, eller kulturelle symboler er som dører til dypere verdier og meningsinnhold. Dersom vi forstår kraften i bruken av symbolene kan det hjelpe oss å finne den rette nøkkelen til en låst dør. Idet dører åpnes, kan gamle symboler brukes til å uttrykke nye sannheter, eller nye symboler opprettes for å uttrykke dypere mening og verdier.
Når vi oppdager våre felles lengsler, er vi mer villige til å engasjere oss med noen fra en annen tro. Hva er det vi lengter etter sammen?

  1. Trygghet og fred. Er det noen mennesker, kristne eller muslimer, som ikke lengter etter fred og trygghet for seg selv og dem de elsker? Det er en grunnleggende del av å være menneske, men ironisk nok kan kampen for fred føre til krig.
  2. Håp for fremtiden. Hver kultur eller tro har symboler for håp, enten det er monumenter eller skyskrapere, moskeer eller kirker. Når en kultur eller tro ødelegger symbolene for håp, kan dypere betydninger og verdier også gå tapt. En håpløs fremtid krever at vi gjenoppdager eller skaper nye symboler for håp.
  1. Et rett forhold til Gud. Viktigheten av bønn er en sterk verdi i begge trosretninger. Det representeres i et mangfold av symboler. Hvordan kommuniserer kristne respekt for de lengsler som muslimer har ovenfor Gud? Bygger vår bønn og bruk av symboler broer i stedet for avstand?

Be for dem

  • Be om at de felles lengslene som kristne og muslimer har, kan være en døråpner for evangeliet.
  • Be om kreativ åpenbaring av hvordan symboler kan være døråpnere for Jesu kjærlighet.
  • Be om at vårt forhold til muslimer skal preges av Kristi kjærlighet, både i hjertet og handling.
Del med andre ...