Litt forvirring rundt datoene

Nå er alt klar for årets bønneaksjon og vi har oppdaget en liten feil i de trykte bønneheftene – som ikke er så feil allikevel. På omslaget av bønneheftet står det at bønneaksjonen starter 16. mai, men inne i heftet har «dag 1» fått datoen 15. mai. Bakgrunnen for denne feilen er ulike måter å tenke tidsregning. I den arabiske kalenderen (og den jødiske) regnes dagens start fra kvelden før dagen, og dagen slutter når dagslyset slutter. Så på en måte kan vi si at første dagen i ramadan er 16. mai, men ramadan starter på kvelden 15. mai.
Dessuten er det uenighet blant en del muslimer om når nymånen er synlig. Det kan også føre til ulike startdatoer for ramadan.
Denne bønneaksjonen er lagt opp til å være parallelt med ramadan fordi det er en tid der mange muslimer er mer åndelig våken og åpen. Men vi er ikke opptatt av å «følge» ramadan, så muslimenes tidsregning er ikke så viktig i denne sammenheng. Det viktigste er at vi bruker denne anledningen til å be for muslimene. Be gjerne på kvelden eller på dagtid, på den datoen som passer best for deg. Og bruk gjerne bønneguiden flere ganger i løpet av året og ikke bare under ramadan.
Vi beklager hvis vi har skapt noe forvirring for deg eller din bønnegruppe rundt datoene. Vi håper at folk finner enkle løsninger på eventuelle problemer. Det viktigste er å be. Bli med i bønn for verdens muslimer og be når det passer. Takk for ditt engasjement i bønn!

Del med andre ...