Dag 26 • 4. april • Kraftnatten

Det er mange historiske begivenheter som muslimer hedrer og minnes, men ingen er viktigere enn minnet om den første åpenbaringen av Koranen til profeten Muhammed. Dette er begivenheten som minnes på Laylat-al-Qadr, kjent som «Kraftnatten» eller «Skjebnenatten».

Det sies at profeten Muhammed ofte ville trekke seg tilbake til en hule kalt Hira, i utkanten av Mekka, hvor han ville tilbringe dager i meditasjon. I hulen skal han ha reflektert over hvordan han skulle løse problemene som samfunnet rundt ham sto overfor.

I måneden ramadan, i 610 e.Kr., skal Muhammed ha fått besøk av erkeengelen Gabriel, eller Jibril, som han er kjent som på arabisk, som åpenbarte de første versene i Koranen til profeten. Profeten løp hjem til sin kone, Kadijah, og fortalte henne hva som hadde skjedd. Hun oppmuntret ham og tok ham med til sin fetter, Waraqa, som var en lærd. Han fortalte Muhammed at han var valgt som profet for å kalle folket til å tilbe den ene Gud og leve et rettferdig liv.

Historien om Muhammeds åpenbaring inspirerer muslimer spesielt i løpet av de siste 10 dagene i ramadan, da Kraftnatten sies å finne sted, sannsynligvis den 26. natten. I moskeen blir det økt tilbedelse, resitasjon av Koranen og inderlig bønn. Mange muslimer tror at bønner som blir bedt på Kraftnatten er tusen ganger mer effektive enn bønner som blir bedt ellers i året.

Det er en natt der mange forventer en gudommelig åpenbaring. La oss be om at de får et møte med Jesus.

Inspirasjon til bønn

  • Mange muslimer har hatt drømmer eller visjoner om Jesus på Kraftnatten. Be om at mange vil få den åpenbaringen av Gud som de søker, gjennom Jesus.
  • Be om muligheter for muslimer som søker åpenbaring til å møte Jesus-troende som kan hjelpe dem til å forstå åpenbaringen vi har av Gud gjennom Jesus.
  • Be om at mange vil finne det de dypest lengter etter denne natten der forventningene er ekstra stor.

Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.

Matthew 7,7
Del med andre ...