2021 – Fortsett å be!

Når nymånen er blitt observert, begynner den nye islamske måneden og også Eid al Fitr, «Høytiden som avslutter fasten». 

Etter 30 dager med faste er Eid feiringen ved avslutningen av Ramadan en tid med bare glede, og den varer i omlag 3 dager. Muslimer kjøper nye klær, utveksler gaver, og nyter selvfølgelig mat laget spesielt for anledningen. I land med en muslimsk majoritet er gatene av og til dekorert og det arrangeres festivaler. 

Eid al Fitr begynner for mange muslimer med felles bønn når solen står opp, og med at de gir penger til de fattige (zakat), som er en av de fem søylene i islam. 

I tiden rundt denne feiringen kan du hilse muslimske venner ved å si «Eid Mubarak», som betyr «Velsignet Eid!». 

Ramadan er over for i år, men du kan fortsette å be for muslimer du kjenner, og muslimer i verdens byer. 

Inspirasjon til bønn 

  • Siden oppstarten av denne bønneaksjonen i 1993 har det vært en eksplosjon av Jesus-bevegelser blant muslimer. Det er noe helt historisk som skjer. Nye troende begynner å disippelgjøre andre og nye felleskap blir dannet i byer og landsbyer rundt om i verden. Be om at denne fremdriften må fortsette! (Apostlenes gjerninger 2,17-21) 
  • Be for kristne arbeidere og organisasjoner som arbeider blant muslimer, spesielt i verdens byer. Hvis du ønsker å komme i kontakt med organisasjoner som gjør dette, ta kontakt med oss for mer informasjon: post@norme.no 
  • Be Den hellige ånd om hjelp og inspirasjon til å ha Guds hjertelag for muslimer, til å se dem slik som Han ser dem, og til å være et lys som leder dem til Jesus. (Matteus 5,14-15) 
Del med andre ...