2020 – Dag 29 (22. mai) – Somaliere i Somalia

«Iskawarran?» er en vanlig hilsen mellom venner og bekjente i Somalia. Det betyr: «Fortell hvasom er nytt med deg.»

Somaliere anser ikke hverandre som fremmede selv om de aldri har møttes før. Det er ikke uvanlig for en somalier å møte noen de aldri har sett før, for eksempel på bussen, og føre en lengre samtale med vedkommende. Før turen er over, kan de bli tatt for å være venner som har kjent hverandre i årevis. På tross av tiår med brutal borgerkrig, stoler som regel en somalier mer på en fra samme folkeslag som de har kjent en kort stund, enn en fremmed som de har kjent lenge.

Vold som utføres i navnet til islam har skaptto tydelige bevegelser i Somalia. Denførste er et økende antall muslimersom forlater islam. Mange av demsom uttrykker misnøye med islam forlater alle form for religion, men mange flere blir i stedet disipler av Jesus, og det er den andre bevegelsen.

Den somaliske kirken har vokst betydelig siden 1991 da landet begynte å bli stadig mer lovløs. Det grusomme mordet på en lokal evangelist i 2008 i Sør-Somalia trigget en bemerkelsesverdig kirkevekst.

Pastor Fatima (29) beskriver det som skjer når muslimer blir Jesu disipler som «Apostlenes gjerninger – Somalia-versjonen». Pastoren rapporterte om 21 nye huskirker i hennes ansvarsområde i Sør-Somalia de første månedene av 2019. Håpet er at enhver somalier vil besvare hilsenen «Fortell hva som er nytt med deg» med «Jeg har blitt en etterfølger av Jesus.»

INSPIRASJON TIL BØNN

  • Be om at somaliske muslimer på leiting må bli Jesu disipler.
  • Be om at det somaliske folket får erfare Guds fred som Jesus forteller om i Joh 16,33, og at de kan arbeide for fred i landet sitt.
  • Be for den nye kirken som vokser raskt i Somalia, at de må få god opplæring i troen og kan vokse i den. (Hebr 12,1-3)

toppfoto: Charles Roffey (CC BY-NC-SA 2.0)

Del med andre ...