2020 – Dag 26 (19. mai) – Lalyat al Qadr – kraftnatten

Klikk for å se hele siden fra bønneguiden 

For nesten 1400 år siden besluttet en ung araber å komme seg vekk fordi han var frustrert over urettferdigheten han så overalt rundt seg. Han fant seg en grotte i et høydedrag nær hjembyen Mekka og begynte å meditere.

Det var Muhammed. Den natten skulle han oppleve et møte han ikke hadde forventet. Senere beskrev Muhammed hvordan en engel viste seg for ham og gav ham den første åpenbaringen, som etterhvert ble kjent som Koranen.

Laylat al Qadr, også kjent som kraftnatten, er en markering av denne natten. For muslimer rundt i hele verden er den så spesiell og hellig at de ikke kan tenke seg noe annet enn å gi seg helt til spesielle aktiviteter: be hele natten, lese hele Koranen, eller til og med bo i moskeen over flere dager.

Muslimer tror at tilbedelse gjennom kraftnatten er mer verdifull enn tusen måneder med «vanlig» tilbedelse. De tror også at Gud avgjør menneskers skjebne for det kommende året denne natten. Kraftnatten er en natt der hjerter og sinn er åpne og fokuserte på å glede Gud. Vi som er kristne kan samles ved nådens trone og be Herren om å la Jesus vise seg for dem.

INSPIRASJON  TIL BØNN

  • Muslimer søker Guds åpenbaring denne natten. Be om at Jesus vil vise seg på overnaturlige måter.
  • Be om at kristne modig vil fortelle sine muslimske naboer og kollegaer de gode nyhetene om frelse i denne tiden når muslimer er ofte er mer oppmerksomme på egne synder og mangler.
  • Be for muslimer som er usikre i sitt trosliv, når de forsøker å komme fram til hva de skal tro på og hvem de skal følge. Må Veien, Sannheten og Livet bli tydelig for dem (Joh 14,6).
Del med andre ...