2021 – Dag 20 – 2. mai – Nairobi, Kenya

Antall muslimer: 500 000 

Nairobi med sine 4,3 millioner innbyggere er hovedstaden in Kenya. Den muslimske befolkningen i Nairobi består hovedsakelig av innvandrere: nubierne i Kibera, som kom til Kenya ca. 1850, swahilimuslimene, som kom fra Mombasa og kystfylkene i Kenya, og somaliere fra Somalia. 

Forstaden Eastleigh i Nairobi er hjem til Afrikas tredje største urbane befolkning av somaliere (utenom Somalia). Somaliere i Nairobi er konservative både når det gjelder kultur og religion. De er i majoritet blant muslimske grupperinger, men likevel en minoritet i forhold til kristne. De har innflytelse i forretningsverdenen og betraktes av andre grupper som hardt arbeidende men fiendtlige og konservative. Imidlertid har noen av de yngre og mer sekulære somalierne med utdanning kontakt med ikke muslimer. 

Somaliere er den største unådde folkegruppen i Kenya, men kristne i Kenya nøler med å ta kontakt med dem fordi de har forbindelser til ekstremistgrupper. Likevel finnes det kristne arbeidere som modig formidler evangeliets budskap for somaliere gjennom vitnesbyrd, samfunnsutvikling og offentlige møter med muslimske lærde for å diskutere trosspørsmål. 

Abdi begynte å følge Jesus som student. Hans muslimske familie nekter å ha noe med ham å gjøre og skepsisen til de kristne i Nairobi har gjort det vanskelig for ham å ta kontakt med dem. Derfor har Abdi og noen få andre somaliske kristne begynt å møtes privat med en pastor for å be sammen med tanke på å opprette et somalisk felleskap som når ut til deres eget folk. 

Inspirasjon til bønn 

  • Be for unge muslimer i Nairobi, at de i økende grad er villige til å samtale om trosspørsmål med kristne i byen. (Romerne 10,17) 
  • Be om mot og frimodighet for kristne i Nairobi til å vitne for muslimer og snakke om deres egen erfaring med Kristus. (Romerne 10,14-15) 
  • Be om at mange somaliske muslimer i Nairobi skal begynne å følge Jesus og etablere nye felleskap blant deres eget folk. (1. Petersbrev 3,15)
Del med andre ...